Sulo Kolkka

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sulo Kolkka
Født20. desember 1904Rediger på Wikidata
Død1. august 1988Rediger på Wikidata (83 år)
Beskjeftigelse Militær, skarpskytterRediger på Wikidata
Nasjonalitet FinlandRediger på Wikidata

Sulo Kolkka (født 20. desember 1904 i Säkkijärvi i Finland, død 21. august 1988 i Finland) er mest sannsynlig en fiktiv karakter, som sies å ha vært en finsk skarpskytter under den andre verdenskrig, med over 400 bekreftede drepte fiender.

Ifølge noen fortellinger, ble Kolkka født i Säkkijärvi, Sør-Karelen og døde i Kangasala. Kolkka er ofte rapportert å ha drept over 400 soldater og offiserer fra den sovjetiske røde arme, i løpet av 105 dager i den finsk-sovjetiske vinterkrigen. Derfor ville han være den andre dødeligste skarpskytteren i den finske hæren både under vinterkrigen mot Sovjetunionen og under den andre verdenskrig, etter Simo Häyhä.

Hans navn er ikke nevnt noen steder i krigsarkivene til det finske militæret, aviser eller magasiner i denne epoken. Hans navn er vanskelig å finne selv i etterkrigstidens fiktive krigslitteratur, og det eksisterer ingen kjente fotografier av ham. Sammenlignet med legendariske skarpskyttere som man vet eksisterer og som ble brukt mye i reklameøyemed, er det rimelig å anta at det ikke eksisterte noen skarpskyttere ved navn Sulo Kolkka.