I Get Around

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«I Get Around»
Singel med The Beach Boys
AlbumAll Summer Long
B-side«Don't Worry Baby»
Utgitt11. mai 1964
Innspilt2. og 10. april 1964
Sjangerpoprock
Lengde2:12
SpråkEngelsk
PlateselskapCapitol
Komponist(er)Mike Love, Brian Wilson
Låtskriver(e)Brian Wilson
Mike Love
Produsent(er)Brian Wilson
Plass i kronologi
«Fun, Fun, Fun»
(1964)
«I Get Around»
«When I Grow Up (To Be a Man)»
(1964)

«I Get Around» er en sang med The Beach Boys, skrevet av Brian Wilson og Mike Love. Sangen ble gitt ut som singel i mai 1964, og er første sporet på bandets album All Summer Long. Sangen starter «bakvendt» med refrenget først, så etterfulgt av to korte vers.

Singelen kom på 1.-plass på Billboard Hot 100, og var The Beach Boys' første singel på toppen av listen i USA. I Storbritannia kom den på 7.-plass på UK Singles Chart, noe som gjorde den til bandets første topp 10-singel der. A- og B-siden «Don't Worry Baby» kom på 24.-plass på Billboard Hot 100.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Brian Wilson var opprinnelig kreditert som eneste låtskriver, men etter en rettssak i 1992 der Love hevdet at han skrev linjen «round, round, get around», ble han tilkjent låtskriverkreditering.

Innspillingen av instrumentsporet ble gjort i Western Studios i Hollywood 2. april 1964, med hjelp av studiomusikere hovedsakelig fra The Wrecking Crew. Under innspillingen ble bandets anstrengte forhold til manageren Murry Wilson ytterligere forverret, og Brian Wilson ga sin far sparken som bandets manager. Vokalsporene ble spilt inn 10. april 1964 i Western Studios, med Mike Love som hovedvokalist på versene og Brian Wilson på refrengene. Resten av bandet bidrar med harmonivokal.

«I Get Around» ble raskt en av bandets mest populære sanger, og er blitt spilt på nærmest samtlige av bandets konserter etter utgivelsen. Konsertversjoner av sangen finnes på Beach Boys Concert fra 1964 og på Good Timin': Live at Knebworth England 1980.

Sangen er også med på en rekke av bandets samlealbum som blant andre Endless Summer, The Greatest Hits – Volume 1: 20 Good Vibrations, Classics Selected by Brian Wilson, Sounds of Summer: The Very Best of The Beach Boys samt på Good Vibrations: Thirty Years of The Beach Boys hvor det finnes en versjon med kun instrumentsporet i tillegg til originalversjonen.

Originalinnspillingen av «I Get Around» ble også gitt ut på albumet Still Cruisin' i 1989. På albumet Stars and Stripes Vol. 1 fra 1996 finnes det en nyinnspilt country-versjon av sangen.

Personell[rediger | rediger kilde]

Andre medvirkende

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]