Sea of Tunes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Sea of Tunes var et musikkforlag som ble etablert i 1962 av Murry Wilson, manageren til The Beach Boys, for å distribuere og publisere sangene som Brian Wilson og Mike Love skrev for bandet.

Etter at Murry Wilson ble sparket som The Beach Boys' manager i 1964, fortsatte han som forlegger. I 1969 solgte han Sea of Tunes for 750 000 dollar til A&M Records. Han mente at bandet hadde sett sine beste dager, og trodde at han gjorde dem en tjeneste ved å selge forlaget. De ble derimot forbannet, spesielt Brian Wilson og Mike Love som nå måtte finne seg i at andre eide rettighetene til deres sanger.

Flere år etter Murry Wilsons død gikk Brian Wilson til søksmål for å få tilbake rettighetene. Han mente blant annet at salget var ugyldig, med påstanden om at faren hadde forfalsket hans underskrift da forlaget ble solgt. Brian Wilson tapte rettssaken, men ble tilkjent 25 millioner dollar i skadeerstatning og som kompensasjon for tidligere ikke utbetalte honorarer. Mike Love påsto at han ikke hadde blitt kreditert som låtskriver på flere av sangene han var med på å skrive. På grunn av at de ikke kunne bli enige om hvor mye Love skulle ha, måtte Mike Love saksøke Brian Wilson for å få sin andel av honorarene. Love ble i retten tilkjent 13 millioner dollar av det Brian Wilson hadde fått.