Hotell Transylvania 3: Monsterferie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hotell Transylvania 3: Monsterferie
orig. Hotel Transylvania 3: Summer Vacation
Generell informasjon
Sjangerkomediefilm
Utgivelsesår2018
Prod.landUSA
Lengde97 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiGenndy Tartakovsky
ManusforfatterMichael McCullers
MusikkMark Mothersbaugh
Foran kamera
Hovedrolle(r)Adam Sandler
Andy Samberg
Selena Gomez
Kevin James
BirollerDavid Spade
Keegan-Michael Key
MedvirkendeSteve Buscemi
Molly Shannon
Annen informasjon
Prod.selskapColumbia Pictures
Premiere13. juni 2018 ved Annecy International Animated Film Festival
Eksterne lenker

Hotell Transylvania 3: Monsterferie (engelsk originaltittel, Hotel Transylvania 3: Summer Vacation; publisert internasjonalt som Hotel Transylvania 3: A Monster Vacation) er en amerikansk dataanimert komediefilm fra 2018. Dette var tredje filmen i Hotel Transylvania-filmserien, og en oppfølger til Hotel Transylvania 2 (fra 2015)

Filmen ble regissert av Genndy Tartakovsky. Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Steve Buscemi, Molly Shannon og David Spade står på rollelisten. Hotell Transylvania 3: Monsterferie hadde premiere i løpet av Annecy International Animated Film Festival den 13. juni 2018. Den 13. juli 2018 kom den ut på kino i USA.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I år 1897 reiser Dracula og vennene hans, i forkledning, på ferie med et tog til Budapest. Imidlertid kommer Draculas erkefiende, professor Abraham Van Helsing, også om bord på det samme toget. Han avslører monstrenes egentlige identitet, men monstrene slipper så vidt unna. Van Helsing blir besatt av å ødelegge Dracula, men blir stadig overlistet av ham. I nåtiden, noen få uker etter den andre filmen, driver Dracula hotell-virksomheten sin sammen med datteren Mavis og svigersønnen Johnny. Dracula er deprimert, og sliter med ensomhet helt siden hans kone Martha døde.

Men Mavis feiltolker farens følelser som stress på grunn av overarbeid, og hun bestiller en cruise-reise til dem slik at de alle kan ta en pause og tilbringe mer tid sammen som en familie. Dracula, Johnny, Mavis, deres sønn Dennisovitch, Draculas far Vlad og hotell-gjestene går deretter om bord på et cruiseskip kalt Legacy. Dracula får snart øye på skipets menneskelige kaptein, Ericka, og faller umiddelbart for henne. Ericka går til et privat og hemmelig rom på nedre dekk, hvor hun møter Abraham Van Helsing – i hemmelighet hennes egen oldefar. Van Helsing har nesten fullstendig mekanisert kroppen sin for å unngå døden. Han har også utarbeidet en plan for å eliminere alle monstrene, en gang for alle.

Mavis oppdager at Dracula er interessert i Ericka, og hun blir mistenksom overfor Erickas egentlige motiver. Cruiseskipet når etter hvert Atlantis, som har blitt omgjort til et kasino. Men Ericka blir snart tvunget til å avsløre at hun er oldebarnet til Professor Van Helsing. Kraken ankommer også øya, og angriper monstrene. Dracula forsøker å forhindre Kraken, men han blir skadet. Ericka redder Dracula fra Kraken, og ber oldefaren om å stoppe disse ødeleggelsene. Ericka tilstår hennes kjærlighet til Dracula. Men dette irriterer Van Helsing, og han angriper dem begge.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]