Hotel Transylvania: Transformania

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hotel Transylvania: Transformania
Generell informasjon
GenreEventyrfilm, familiefilm, filmkomedie, fantasyfilm, skrekkfilm, monsterfilm, vampyrfilm, varulvfilm
Utgivelsesår2022
NasjonalitetUSA
Lengde98 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDerek Drymon, Jennifer Kluska
MusikkMark Mothersbaugh
Foran kamera
Stemme­skuespiller(e)Brian Hull,[1] Andy Samberg,[2] Selena Gomez,[2] Kathryn Hahn,[2] Keegan-Michael Key,[2] Steve Buscemi,[2] David Spade,[2] Asher Blinkoff,[2] Fran Drescher,[2] Molly Shannon,[2] Jim Gaffigan,[2] Ninja
Annen informasjon
Farve/s.hvFarge
FilmselskapSony Pictures Animation, Columbia Pictures
DistributørSony Pictures Entertainment, Amazon Studios
Premiere(r)14. januar 2022
FilmserieHotel Transylvania
Eksterne lenker

Hotel Transylvania: Transformania er en amerikansk dataanimert komediefilm fra 2022. Dette var tredje filmen i Hotel Transylvania-filmserien, og en oppfølger til Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (fra 2018)

Filmen ble regissert av Derek Drymon og Jennifer Kluska. Andy Samberg, Selena Gomez, Kathryn Hahn, Jim Gaffigan, Steve Buscemi, Molly Shannon, David Spade, Keegan-Michael Key, Brian Hull, Fran Drescher, Brad Abrell, Asher Blinkoff, Ninja og Zoe Berri står på rollelisten. Hotel Transylvania: Transformania hadde premiere i løpet av Prime Video den 14. januar 2022 kom den ut på kino.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Under feiringen av 125-årsjubileet til Hotel Transylvania, overhører Mavis Draculas planer om å trekke seg tilbake og overlate hotellet til henne og Johnny. Hun forteller Johnny som begeistret forteller Dracula planene sine om å pusse opp hotellet. Bekymret for at Johnny skal ødelegge hotellet, lyver Dracula for ham og sier at det er en "monstereiendomslov" som bare lar monstre eie hotellet, og skuffer Johnny.

Van Helsing bestemmer seg for å hjelpe Johnny ved å bruke en stråle som gjør mennesker til monstre og omvendt; etter å ha testet det på marsvinet sitt Gigi, bruker han det på Johnny som blir til et dragelignende monster. Da han lærer om monsteret Johnny, prøver Dracula å gjøre ham tilbake til normalen, men forvandler seg selv til et menneske og bryter strålens krystall. Van Helsing forteller Dracula og Johnny at de fortsatt kan snu seg tilbake til det normale ved å få en ny krystall som ligger i Cave of Reflexion i Sør-Amerika, så Dracula og Johnny satte i gang for å gjøre det.

Draculas venner Frank, Wayne, Griffin og Murray ender opp med å bli mennesker også, som et resultat av å ha drukket fra en fontene som ble forurenset av strålen. Mavis og Ericka konfronterer Van Helsing etter å ha fått vite om Dracula og Johnnys oppholdssted i nyhetene, men han advarer dem om effekten av strålen, ettersom mennesker som blir monstre fortsetter å mutere og bli mer fiendtlige ettersom tiden går. Med dette i tankene drar resten av gjengen til Sør-Amerika for å finne Dracula og Johnny.

Mens de reiser gjennom den søramerikanske jungelen, begynner Dracula og Johnny å knytte bånd, og Dracula begynner til slutt å innrømme at han løy om monstereiendomsloven, men resten av gruppen finner dem. Ting blir surt når Dracula innrømmer bedraget sitt angående å gå over hotellet til Mavis og Johnny. Dette får en opprørt Johnny til å tro at Dracula ikke betrakter ham som familie og til å mutere ytterligere før han løper vekk.

Mavis går for å finne Johnny mens Dracula og resten av gjengen drar til Cave of Reflexion. Mavis finner Johnny, men transformasjonen har gjort ham veldig flyktig. Hun fører ham til Cave of Reflexion hvor de endelig finner krystallen. Når Mavis prøver å gjøre Johnny tilbake til det normale, skjer det ingenting på grunn av at han er for vanvittig. I desperasjon lar Dracula seg fange av Johnny og går på en angrende tangent om hvor feil han tok angående Johnny og hvordan han nå ser det beste i ham, og til slutt anerkjenner han som familie. Dette bringer Johnny tilbake til sansene, og han blir returnert til menneskelig form.

Med Dracula og vennene hans vendt tilbake til det normale, vender de hjem bare for å finne at hotellet har blitt ødelagt av Gigi. Etter å ha snudd Gigi tilbake til det normale, beklager Dracula tapet sitt. Han bestemmer seg snart for å la Mavis og Johnny gjenoppbygge hotellet etter deres smak.

Ett år senere viser Mavis og Johnny Dracula det gjenoppbygde Hotel Transylvania som han kommer for å nyte.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

 • Andy Samberg som Jonathan "Johnny" Loughran, Mavis 'mann, Draculas svigersønn og Dennis' far
 • Selena Gomez som Mavis Dracula, Johnnys kone, Draculas datter og Dennis 'mor
 • Kathryn Hahn som Ericka Van Helsing, Draculas kone og oldebarnet til Abraham Van Helsing
 • Jim Gaffigan som professor Abraham Van Helsing, en tidligere monsterjeger og Erickas oldefar som oppfant "Monsterfication Ray"
 • Steve Buscemi som Wayne, en varulv og Wandas mann
 • Molly Shannon som Wanda, en varulv og Waynes kone
 • David Spade som Griffin, en usynlig mann
 • Keegan-Michael Key som Murray, en eldgammel mumie
 • Brian Hull som grev "Drac" Dracula, grunnleggeren av Hotel Transylvania og Mavis' far, Johnnys svigerfar, Vlads sønn og Dennis' morfar.
 • Fran Drescher som Eunice, Frankensteins kone
 • Brad Abrell som Frankenstein, Eunices ektemann. Han ble opprinnelig stemt av Kevin James i de tre første filmene
 • Asher Blinkoff som Dennis, dhampir-sønnen til Johnny og Mavis, og Draculas barnebarn
 • Zoe Berri som Winnie, en varulv som er datteren til Wayne og Wanda og en venn av Dennis. Hun ble opprinnelig stemt av Sadie Sandler i de tre første filmene
 • Asher Bishop som Wesley, en varulv som er sønn av Wayne og Wanda
 • Ninja som Party Monster
 • Genndy Tartakovsky som Blobby, et grønt klattmonster
 • Victoria Gomez som Wilma, en varulv som er datteren til Wayne og Wanda
 • Jennifer Kluska som Wendy, en varulv som er datteren til Wayne og Wanda
 • Derek Drymon som en zombie som kort tid ble omgjort til et menneske

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ https://www.forbes.com/sites/scottmendelson/2021/04/09/box-office-can-hotel-transylvania-remain-hollywoods-leggiest-franchise/; utgivelsesdato: 9. april 2021; besøksdato: 13. mai 2021.
 2. ^ a b c d e f g h i j (på en) Behind The Voice Actors, Behind The Voice Actors film-ID Hotel-Transylvania-Transformania, Wikidata Q51880383, https://www.behindthevoiceactors.com/ 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]