Hotel Transylvania

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hotel Transylvania
Hotel-Transylvania logo.PNG
Generell informasjon
GenreSkrekkfilmkomedie, monsterfilm, vampyrfilm, zombiefilm, varulvfilm, komedie, fantasy, familiefilm
NasjonalitetUSA
Utgivelsesår2012
Lengde91 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
Regissør(er)Genndy Tartakovsky
ManusPeter Baynham, Robert Smigel, The Hageman Brothers
Produsent(er)Adam Sandler
MusikkRamin Djawadi
KlippCatherine Apple
Foran kamera
Medvirkendeingen
Stemme­skuespiller(e)Adam Sandler,[1] Andy Samberg,[1] Selena Gomez,[1] Kevin James,[1] Fran Drescher,[1] Steve Buscemi,[1] Molly Shannon,[1] David Spade,[1] CeeLo Green,[1] Jon Lovitz,[1] Luenell, Chris Parnell, Jim Wise,[1] Jackie Sandler,[1] Sadie Sandler,[1] Allen Covert,[1] Tom Kenny
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Farve/s.hvFarge
FilmselskapSony Pictures Animation, Columbia Pictures
DistributørInterCom (Ungarn),[2] Columbia Pictures, Microsoft Store, Netflix, Sony Pictures Entertainment
Budsjett85 000 000 dollar
Totalomsetning358 400 000 dollar[3]
Premiere(r)28. september 2012, 25. oktober 2012 (Tyskland),[4] 4. oktober 2012 (Ungarn),[2] 15. juli 2012 (Malta)
FilmserieHotel Transylvania
OppfølgerHotel Transylvania 2
Eksterne lenker

Hotel Transylvania er en amerikansk animasjonsfilm fra 2012. produsert av Sony Pictures.

Filmen er regissert av Genndy Tartovsky, og har Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez og Kevin James som hovedrollene. Filmen hadde norsk premiere 28. september 2012.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I 1895, etter at hans kone Martha dør på grunn av en sint mobb, bestiller og bygger grev Dracula et massivt 5-stjerners hotell som bare er tillatt for monstre i Transylvania. Der oppdrar han deres datter Mavis. Hotellet fungerer også som en trygg havn, og et tilfluktssted, for verdens monstre som er redd for å bli forfulgt og angrepet av mennesker. Berømte monstre som Frankensteins monster og hans kone Eunice, to varulver kalt Wayne og Wanda samt deres nærmeste familie, Griffin en usynlig mann, og Murray en mumie kommer ofte for å bo ved hotellet deres.

Mavis skal snart feire sin 118-årsdag, og Dracula lar datteren forlate slottet deres for å utforske menneske-verdenen. Men Dracula legger en forseggjort plan ved å bruke en rekke zombier forkledd som mennesker, for å få menneskene til å virke skremmende på Marvis. Planen fungerer, og gjør at hun ikke har lyst til å forlate hjemmet deres igjen. Men zombiene fører utilsiktet til en 21 år gammel mann, Jonathan Loughran, til hotellet deres. Jonathan møter snart Mavis, og de to kommer veldig godt overens.

Jonathan blir raskt populær blant alle de andre monstrene, men alt dette bekymrer Dracula. Han gir Jonathan ordre om å reise sin vei, men han blir snart brakt tilbake av Mavis. Hun blir inspirert til å gi mennesker en ny mulighet. I mellomtiden får en kokk ved hotellet, Quasimodo, ved hjelp av kjæledyr-rotte Esmeralda, vite at Jonathan er et menneske. Han kidnapper derfor Jonathan for å lage mat av kroppen hans.

Men Dracula griper inn og fryser Quasimodo på magisk vis, for å hindre ham i å fortelle noen at Jonathan egentlig er et menneske. Dracula viser Jonathan et maleri av hans hustru Martha, slik at Jonathan får vite hvorfor Dracula bygde hotellet og er så overbeskyttende ovenfor Mavis. Jonathan samtykker deretter i å forlate hotellet for godt. Men Dracula overtaler ham til å bli inntil videre, for å ikke ødelegge bursdagen til Mavis.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]