Høgskolen i Nesna

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Høgskolen i Nesna
NesnaUniversityCollege.JPG
Grunnlagt1918/1994
TypeStatlig høgskole
Beliggenhet Nesna, Mo i Rana, Sandnessjøen
Studenter1140 [1] (2013)
Ansatte123 [2] (2013)
Nettstedwww.hinesna.no
ErstatterNesna lærerhøgskole
Erstattet avNord universitet

Høgskolen i Nesna
66°11′54″N 13°01′49″Ø

Hovedinngangen i nyfløyen fra 2006
Innvendig detalj fra nyfløyen

Høgskolen i Nesna (HiNe, HiNesna) var en av 24 statlige høgskoler i Norge og Nord-Norges nest eldste institusjon for høyere utdanning, og videresføres etter fusjonen med Universitetet i Nordland som Nord universitet, Nesna.

Høgskolen ble etablert som Nesna lærerhøgskole i 1918 og omorganisert til Høgskolen i Nesna i forbindelse med Høgskolereformen i 1994. Høgskolen hadde hovedcampus på Nesna i Helgeland (Nordland), og hadde ca. 1150 studenter og 120 ansatte. Høgskolen tilbød studieprogrammer innen blant annet lærerutdanning, sykepleierutdanning, musikkvitenskap, drama, samfunnsfag, språkfag, matematikk/naturfag og IKT. Høgskolen var vertskap for den nordiske forskningsstiftelsen Kvinneuniversitetet i Norden.

Fra 1. januar 2016 ble HiNe slått sammen med Universitetet i Nordland[3] og Høgskolen i Nord-Trøndelag til Nord universitet.[4]

Om høgskolen[rediger | rediger kilde]

Høgskolen i Nesna var Nord-Norges nest eldste institusjon for høyere utdanning. I tillegg til hovedcampus på Nesna, hadde HiNe studielokaliteter i Mo i Rana og Sandnessjøen. Høgskolen var involvert både i ordinære forsknings- og utviklingsprosjekter samt i prosjekter innenfor næringsrettet høgskolesatsing. Første direktør ved Høgskolen i Nesna var Egil Kristian Andresen.

Høgskolens online skriftserie er «Fredrikke», i Fredrikke Tønder-Olsens navn.

Rektorer[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]