Gro Bjørnerud Mo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gro Bjørnerud Mo
Født11. sep. 1962Rediger på Wikidata (59 år)
DrammenRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Gro Bjørnerud Mo (født 11. september 1962 i Drammen) er en norsk litteraturviter og professor i fransk litteratur ved Universitetet i Oslo. Hun ble valgt til prorektor ved Universitetet i Oslo for perioden 2017–2021 i rektor- og prorektorvalget i 2017, og tiltrådte 1. august 2017. Hun var prodekan for undervisning ved Det humanistiske fakultet 2007–2014.

I 1990 ble hun cand.philol. i fransk med hovedoppgaven Fra det fullendte til det ufullendte : en studie i Francis Ponges poetikk om Francis Ponge ved Universitetet i Oslo. Hun ble doctor artium samme sted i 1999 med avhandlingen La poésie est une danse. Lire François de Malherbe.

Mo er spesialist på fransk tidlig moderne diktning. Men hun har også skrevet om nyere litteratur og har blant annet interessert seg for forfattere som Gustave Flaubert, Marcel Proust og Michel Houellebecq

I 2000 var hun førsteamanuensis i fransk litteratur ved Universitetet i Stavanger. Siden 2001 har hun vært ansatt som førsteamanuensis og fra 2008 som professor ved Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Mo var styreleder for Fransk-norsk senter for humaniora og samfunnsvitenskap i Paris 2007–2014. Hun er medlem i det vitenskapelige råd for Nordisk nettverk for renessansestudier og er medlem av Société d'histoire littéraire de la France.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Forfattet
  • Et nesten historisk preg : essays om fransk litteratur. Oslo: Unipub, 2009.
Redigert
  • Figura : festskrift for Karin Gundersen (redaktør sammen med Jon Holm). Oslo: Unipub, 2006
Oversettelser
Utvalgte publikasjoner på fransk

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

David face.pngDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)