Inga Bostad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Inga Bostad
Født 22. august 1963 (54 år)
Utdannelse mag. art. i filosofi (1989)
dr. philos. (2005)
Yrke Direktør ved Norsk senter for menneskerettigheter, Det juridiske fakultet. Tidligere førsteamanuensis i filosofi ved Det humanistiske fakultet.
Nasjonalitet norsk
18. prorektor ved Universitetet i Oslo
2009–2013
Forgjenger Haakon Breien Benestad
Etterfølger Ruth Vatvedt Fjeld

Inga Bostad (født 22. august 1963) er en norsk filosof, forfatter og universitetspolitiker. Hun ble i 2009 valgt til prorektor ved Universitetet i Oslo, og var dermed universitetets nest øverste leder etter rektor Ole Petter Ottersen, og satt i vervet til 2013. Hun var utnevnt av rektor Geir Ellingsrud som viserektor i perioden 2006–2009. Bostad ble i 2013 utnevnt til direktør ved Norsk senter for menneskerettigheter, et tverrfaglig senter under Det juridiske fakultet, og tiltrådte 1. januar 2014.[1]

Inga Bostad ble mag. art. i filosofi med avhandlingen Om språk, kunnskap og tvil: en analyse av Wittgensteins Über Gewisstheit i 1989, og ble dr. philos. med avhandlingen Tro eller tvil – en rekonstruksjon av filosofisk skeptisisme i 2005. I 1992 ble hun ansatt som universitetslektor ved Universitetet i Oslo, der hun siden 1990 har undervist i filosofihistorie, språk-og argumentasjonsteori og etikk. I 2005, etter avlagt doktorgrad, fikk hun opprykk til førsteamanuensis.

Inga Bostad har tidligere blant annet vært redaktør i Kritikkjournalen, forlagsredaktør i Cappelen forlag og forlagssjef i Aventura forlag. Bostad har også vært aktiv skribent i en rekke publikasjoner, blant annet kritiker i flere dagsaviser og i NRK. Hun har også utgitt flere fag- og lærebøker innen filosofi og beslektede fagområder. Hun er mest kjent for sitt engasjement innen erkjennelsesteori, skeptisisme og språkfilosofi, samt norsk filosofi, særlig Arne Næss og Peter Wessel Zapffe.

Fra 2. mai 2006 til 1. juni 2007 ledet Bostad et regjeringsoppnevnt utvalg som så på de kristne formålsparagrafene i barnehagen og skolen (Bostad-utvalget).

Bostad er bosatt på Jar i Bærum.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]