Doctor artium

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Doctor artium, forkortet dr. art., er en doktorgrad i humaniora som ble innført ved Universitetet i Bergen i 1985[1] og ved Universitetet i Oslo i 1991. Graden ble også tildelt ved Universitetet i Trondheim/Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet og Universitetet i Tromsø.

Graden ble innført i Bergen som en av de første doktorgradene med organisert doktorgradsprogram og forskeropplæring. Gradene dr. polit. og dr. psychol. ble innført samtidig. I forbindelse med gradsreformen i høyere utdannelse har graden blitt faset ut frem til 2008, og blir ikke lenger tildelt. Ved Universitetet i Oslo eksisterte graden i korte 17 år, og er den doktorgraden som har hatt kortest levetid ved universitetet.

Før innføringen av dr. art. tok man den filosofiske doktorgrad (dr. philos.) i de humanistiske fagene. Også etter innføringen av dr. art. var det mulig å ta dr. philos. i stedet. Etter 2008 tar man enten ph.d. (hvis man er tatt opp på et organisert doktorgradsprogram) eller dr. philos.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Jenny Lippestad: «Planmessige studier til nye doktorgrader», Aftenposten, 16.01.1984

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

utdanningsstubbDenne utdanningsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.