Garvellachs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Garvellachs
Garbh Eileaich
Garvellachs (RLH).JPG
Motiv fra Garvellachs
Geografi
PlasseringAtlanterhavet
Øygruppe Indre Hebridene
Areal 2,04 km² km²
Administrasjon
LandSkottland Skottland
RegionArgyll and Bute
Demografi
Befolkning0
Posisjon

Garvellachs
56°14′00″N 5°47′00″V

Garvellachs (skotsk-gælisk: Garbh Eileaich), også kjent på engelsk som «Isles of the Sea») er en liten gruppe øyer i Indre Hebridene på vestkysten av Skottland.[1] Administrativt tilhører øyene regionen Argyll and Bute. Øyene ligger i Firth of Lorn, vest for øya Lunga og nordvest for Scarba. Den har vært ubebodd siden den andre verdenskrig.

Garvellachs ligger som en rad av mindre øyer, og består fra sørvest mot nordøst av Eileach an Naoimh, A' Chùli, Garbh Eileach og Dùn Channuill. Garbh Eilach er den største av øyene, og er 1,42 km². På denne øya ligger også øygruppas høyeste punkt, 110 meter over havet. Både på Garbh Eilach og Dùn Channuill ligger ruiner av gamle befestninger. På Eileach an Naoimh ligger ruiner av et kloster og et kapell bygget like etter år 1000. Fornminnene på øya administreres i dag av Historic Scotland.

Klimaet i området er temperert. Årsmiddeltemperaturen i området er 6 °C. Den varmeste måneden er juli da middeltemperaturen er 10 °C, og den kaldeste er januar, med 2 °C.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]