Frustrerte fruer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Frustrerte fruer
orig. Desperate Housewives
Frustrerte fruer
Generell informasjon
SjangerKomedie / Drama
Prod.landAmerikansk
Sesonger8
Episoder180
Lengde45 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
HovedrollerTeri Hatcher
Felicity Huffman
Marcia Cross
Eva Longoria
Brenda Strong
Nicollette Sheridan
Dana Delany
Vanessa Williams
Bak kamera
SkapereMarc Cherry
MusikkDanny Elfman
Sending
Periode3. okt. 200413. mai 2012
TV-kanalABC
Teknisk informasjon
Bildeformat16:9 Widescreen
Lydformat5.1 Dolby Digital
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

Frustrerte fruer (Desperate Housewives) er en amerikansk komi- og dramaserie som gikk på ABC fra 2004 til 2012. Den ble skapt av Marc Cherry. Handlingen utspiller seg i Wisteria Lane i den fiktive byen Fairview i Eagle State. Serien følger livene til fire husmødre, vist gjennom øynene til deres døde nabo. Vi følger husmødrene gjennom deres problemer, med både normale småting og mysterier som involverer mennene, vennene og naboene deres. TV-serien er, til en viss grad, inspirert av filmen American Beauty.[trenger referanse] Seriens hovedkarakterer er de fire kvinnene Susan Mayer (Teri Hatcher), Lynette Scavo (Felicity Huffman), Bree Van De Kamp (Marcia Cross) og Gabrielle Solis (Eva Longoria). Fortellerstemmen tilhører fruenes avdøde nabo, Mary Alice Young (Brenda Strong).

TV-serien har vunnet flere Emmy, Golden Globe og Screen Actors Guild.

Cherry lanserte i begynnelsen ideen til serien til TV-kanalene HBO, CBS, NBC, Fox, Showtime og Lifetime, men alle avslo. Til slutt ble serien kjøpt av ABC, og den ble en suksess fra første episode da denne ble sendt i 2004.

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

Se Liste over rollefigurer i TV-serien Frustrerte fruer

Oversikt over fruene[rediger | rediger kilde]

Navn Skuespiller År
Mary Alice Young (Forteller) Brenda Strong 2004–2012
Susan Mayer Teri Hatcher 2004–2012
Lynette Scavo Felicity Huffman 2004–2012
Bree Van de Kamp Marcia Cross 2004–2012
Gabrielle Solis Eva Longoria 2004–2012
Edie Britt Nicollette Sheridan 2004–2009
Betty Applewhite Alfre Woodard 2005–2006
Katherine Mayfair Dana Delany 2007–2012
Angie Bolen Drea de Matteo 2009–2010
Renee Perry Vanessa Williams 2010–2012

Susan (Mayer) Delfino[rediger | rediger kilde]

Teri Hatcher spiller Susan (Mayer) Delfino.

Susan Delfino (Teri Hatcher) (Tidligere Mayer) Susans fødenavn er Bremmer. Susan er den klønete av de fire. Hun har tidligere vært gift med Karl Mayer som er far til hennes barn, Julie Mayer. Hun har også hatt et lengre forhold med naboen, rørleggeren Mike Delfino, som i slutten av sesong 3 endte med at hun giftet seg med ham. Da Mike havnet på sykehus, og falt i koma møtte hun Ian. Men da hun allerede hadde mistet håpet om at Mike ville våkne fra koma igjen, våkner Mike. Edie er tilstede når Mike våkner og hun vrir på sannheten som får Mike til å bli kjæresten hans. Derfor var hun sammen med Ian. Senere forlover de seg og skal gifte seg, men på grunn av at hun forsatt har følelser for Mike, slår Ian opp med henne. Når Ian har slått opp med Susan, vil Susan bli sammen med Mike igjen, og det blir hun. De forlover seg. I siste episode av sesong 3 gifter Susan og Mike seg i all hemmelighet. I sesong 4 får hun og Mike et barn. Barnet blir kalt Maynard. I begynnelsen av sesong 5 har det hoppet 5 år frem, og det er et «flashback» som viser at Susan og Mike var i en bilulykke for noen år siden. Damen og barnet i den andre bilulykken dør. De skiller seg fordi Mike ikke hadde skiftet bremsene på bilen deres, og Mike får skylden for at de i den andre bilen døde. Etter ekteskapet med Mike, får Susan en kjæreste som heter Jackson. I sesong 5 blir Maynard kalt MJ. I siste episode av sesong 5 gifter Susan seg med Mike igjen. Datteren Julie blir kvalt av seriemorderen Eddie, som har drept mange unge kvinner i Fairview. Eddie skulle egentlig kvele Susan, men han tok feil. Julie overlevde.

Susan og Mike får pengeproblemer og blir nødt til å flytte ut av huset og bo i en liten leilighet. De leier ut huset sitt til Paul Young, som er mannen til Mary Alice Young , som begikk selvmord. Etter ett år i leiligheten flytter Susan endelig tilbake til Wisteria Lane.

Susan begynner å trekke seg fra sine venner og familie ut av skyldfølelse for å ha hjulpet dekke opp Alejandros død. Hun obligasjoner med Carlos i deres felles skyld. Når Mike begynner mistanke at Susan og Carlos har en affære, samtykker de å fortelle ham sannheten om cover-up. Kort tid etter begynner Susan å ta kunst klasse med maleren, Andre Zeller, og oppdager at hennes skyld har gitt henne en fornyet kunstnerisk evne. I en serie av malerier, viser Susan åstedet for Alejandro død og påfølgende begravelse, vekke mistanke om Detective Chuck Vance , Bree bitter ex-kjæreste i oppdrag å etterforske Alejandro forsvinning. Hun kort vurderer å flytte til New York for å utforske nye karrieremuligheter, men til slutt bestemmer seg mot it.In et forsøk på å lette hennes skyld, besøker Susan Alejandro kone og stedatter, Claudia og Marisa , henholdsvis, og skrive dem en sjekk for å hjelpe sin økonomiske ulykke, som bare vekker Claudias mistanker. Claudia konfronterer Susan og Gabrielle om Alejandro forsvinning, men går med på å slutte nysgjerrige etter å lære at han hadde blitt seksuelt misbrukt Marisa. Susan får vite at Julie er seks måneder gravid og har ingen sammenheng med barnets far. Til forferdelse hennes, planlegger Julie å sette barnet opp for adopsjon. Når Susan oppdager at Lynette sønn, Porter , er faren, støtter hun sin beslutning om å oppdra barnet selv. Etter detsøteste kysset mellom Mike og Susan, blir Mike myrdet av en hevngjerrig lån shark.The siste episodene av serien avtale med Susan sørgende og til slutt går videre fra Gautes death.In serien finale, gir Julie født en datter, som hun planlegger nå å holde. Susan selger hennes hjem på Wisteria Lane, og hun og MJ flytte til hjelp Julie heve barnet

Gabrielle Solis[rediger | rediger kilde]

Eva Longoria spiller Gabrielle Solis.

Gabrielle (Gaby) Solis (Eva Longoria) (Tidligere Gabrielle Marquez) er gift med Carlos Solis, en vellykket forretningsmann, og har nok av penger. Hun har i sesong 1 og 2 en affære med gartneren John Rowland (Jesse Metcalfe) fordi hun føler seg ensom og ulykkelig. Senere i serien skiller Gabrielle seg fra Carlos og gifter seg på nytt med nok en vellykket forretningsmann, borgermesteren Victor Lang. Under bryllupet finner hun Carlos, og de begynner å kysse. Dette utvikler seg, og Gabrielle og Carlos innleder et intenst forhold. Når hennes ektemann finner ut av dette forholdet, ender det hele med at Gabrielle slår ham ned og nesten dreper ham. Så under orkanen blir Victor drept og Carlos blir blind, og Gaby og Carlos gifter seg igjen. I sesong 5 får Carlos og Gaby to barn, Juanita (oppkalt etter Carlos mor) og Celia. Carlos får også synet tilbake i sesong 5. Videre i sesong 5, må Gabrielle og Carlos ta hånd om Carlos sin niese, Ana, grunnet at moren ikke kan ta vare på henne mer. Førsteinntrykket av Ana var at hun var ei søt jente, men etterhvert ser man at hun er rebelsk. Anas største drøm er å bli modell. I sesong 6, forelsker Ana seg i nabogutten Danny. Da Gabrielle var 15 voldtok stefaren Alejandro (Tony Plana) henne, og han kommer tilbake i slutten av sesong 7 for å vekke noen minner, men blir drept av Carlos rett før han begynner å ta av henne kjolen. Lynette, Susan og Bree kommer rett etter at Alejandro ble drept av Carlos, og de gjør alt for å gjemme liket. De begraver senere liket i skogen, men fruene får veldig skyldfølelse. Hvordan skal de takle det?

Lynette Scavo[rediger | rediger kilde]

Felicity Huffman spiller Lynette Scavo.

Lynette Scavo (Felicity Huffman), tidligere ved navn Lynette Lindquist, er en av de frustrerte fruene. Felicity Huffman har vunnet Emmy for strålende, kvinnelig hovedrolle i en komedieserie i 2005. Hun var også nominert til Golden Globe for beste kvinnelige skuespiller.

Familien til Lynette Scavo er basert på et småbarnsliv, senere mot et ungdomsliv. Lynette ble født i 1966 og er den eldste av tre døtre. Etter deres fars død, ble deres mor igjen gift. Etter kort tid forlot den nye ektemannen Lynettes mor. I lang tid beskylte Lynette hennes mor for å ha drevet han vekk. Lynette fullførte Northwestern University og møtte Tom Scavo (Doug Savant), når de jobbet sammen i reklamebransjen. De giftet seg, og flyttet til Wisteria Lane når de fant ut at Lynette var gravid med deres eldste barn, som viste seg å være to tvillinger, Porter (Shane Kinsman senere Charles Carver) og Preston (Brent Kinsman senere Max Carver). Et år senere fikk hun Parker (Zane Huett senere Joshua Logan Moore), og fem år senere, Penny (Kirstin Pinkerton senere Kendall Applegate og Darcy Rose Byrnes. I Wisteria Lane er Lynette den personen som har flest barn. Hun er alltid villig til å gjøre hva som helst for sin familie. Når Tom får ny jobb, som krever at han er borte alt for mye, bestemmer Lynette og Tom seg for å separeres en stund.

Bree Van De Kamp[rediger | rediger kilde]

Marcia Cross spiller Bree Van De Kamp.

Bree Van De Kamp (Marcia Cross) (Tidligere Bree Hodge) er i første sesong gift med Rex Van De Kamp (Steven Culp). Før hun giftet seg med Rex het hun Bree Mason. Bree og Rex har to barn sammen, Andrew (Shawn Pyfrom) og Danielle Van De Kamp (Joy Lauren). Bree og Rex bestemmer seg for å skilles. Midt i skilsmissen dør Rex av en hjertesykdom. Dødsfallet skyldes at farmasøyten deres, George Williams – som har et forhold med Bree, forgifter ham med feil medisin. Bree blir mistenkt for dødsfallet, og politiet finner etter hvert ut at George Williams har forfulgt Bree over lang tid. Blant annet har han en dukke som er helt lik. Bree går selvfølgelig ut av dette med hodet høyt. Hun gjør alt for å være den perfekte mor, men når sønnen Andrew går til sengs med en hun dater, hennes sponsor gjennom AA, kaster hun han ut og sjekker seg selv inn på psykiatrisk avdeling. Bree gifter seg senere på nytt med Orson Hodge. Bree er en perfekt kokk og husmor, og gjør alt for å ha den perfekte utad. Når Danielle blir gravid med nevøen til naboen Edie Britt sender Bree og Orson Danielle til et kloster og tar til seg babyen som sin egen. De kaller ham for Benjamin. Andrew har da kommet tilbake med hjelp fra Orson, mor og sønn har da kommet overens og det går veldig bra. Bree klarer endelig å godta at hennes sønn er homofil. Andrew arbeider på pizzarestauranten til Scavo-familien og er en stor ressurs både hjemme og på jobb. I slutten av sesong 4 starter Bree og Katherine et catering-firma, noe som blir en suksess, men Bree og Katherine kommer ikke helt overens, men de tar seg sammen, og klarer å samarbeide til slutt. Bree skriver kokebøker, og bruker Katerine sine oppskrifter, uten at Katherine vet det. Senere i sesong 5 får Bree også et eget TV-program om mat, og blir veldig travel, og har derfor Andrew som sekretær. I sesong 5 tar Danielle tilbake barnet sitt, noe som ryster Bree veldig. I sesong 6 er hun utro med Karl Mayer, Susans eksmann. Orson vet ingenting, inntil Karl innrømmer til Orson at han har vært utro med Bree. Etter en stund, kræsjer et fly i Wisteria Lane. Karl blir drept, mens Orson blir lam fra hoftene og ned. Orson prøver etterhvert å gjøre livet til Bree så surt så mulig, men etter en stund så tilgir han Bree for sitt utroskap. Sam, Rex' ukjente sønn, dukker opp, og utpresser Bree. Han vil ha firmaet hennes, så han ikke skal fortelle til politiet at Andrew kjørte over Juanita Solis 10 år tidligere. Da Orson får vite at Andrew kjørte over Juanita Solis, blir han sur på Bree fordi hun ba han om å ta straffen for å ha kjørt over Mike Delfino, da hun nektet Andrew å melde seg til politiet. Samme kveld forlater Orson Bree, og de skilles. Bree møter senere snekkeren Keith (Brian Austin Green) og de blir sammen. Men så dukker en gammel eks-kjæreste av Keith, som sier at Keith har en sønn. Keith forlater Bree og drar til sønnen sin. Bree møter senere politimannen Chuck (Jonathan Cake) som hun blir sammen med. Når Carlos Solis drepte Gabys onde stefar, Alejandro, var blant annet Bree med på å dekke over hendelsen. De begraver Alejandro i skogen og håper på at ingen kan finne ham. En kveld får Bree et mystisk brev. Det samme brevet som Mary Alice Young fikk som gjorde at hun begikk selvmord. Bree blir veldig oppskaket av dette og finner senere ut at hennes nye kjæreste, politimannen Chuck, kan ha skrevet dette, fordi han visste om brevet fra før av. Da slår hun opp med ham.

Edie Britt[rediger | rediger kilde]

Edie Britt-Williams (Nicollette Sheridan) (Williams i sesong 5) er den mest frekke og egoistiske av fruene. Hun prøver og ta alle mennene til de andre husmødrene. I sesong 1 og 3 hadde Edie et forhold til rørleggeren Mike Delfino. Hun prøvde seg også på Carlos og Orson. I sesong 4 flytter Edie fra Wisteria Lane. I sesong 5 flytter hun tilbake. Da er hun gift med Dave Williams. Men Dave er ikke helt sånn som Edie tror. Det ingen vet er at Dave er i familie med de Mike og Susan krasjet med. Laila og Paige Dash. De døde. Derfor vil han ta hevn på Mike Delfino. Edie finner ut at Dave har en fortid. At han hadde en datter og kone. En dag møter Dave og Edie en prest. Presten sier at han kjenner igjen Dave igjen. Men Edie spør om han har noe og fortelle om Dave. Presten sier: Take care, Mrs Dash. Da finner hun ut at han hvertfall har bytta etternavn. Så går hun til arkivet og spør om de har han i arkivene. Det hadde de. Da hun kommer hjem skal Dave, Katherine og Mike på camping. De drar. Og Dave har en plan. Dagen de skal på tur later Dave som han er syk. Han later som han sover mens Katherine og Mike drar på tur. Han legger fram gæveret. Han løper etter de. Han skal sikte på Katherine. Men akkurat når han skal skyte ringer telefonen. Han åpner telefonen der det er en melding hvor det står: Jeg vet alt. Kom hjem nå! EDIE. Han drar hjem uten å ha drept Katherine og Mike. Edie sier at hun vet alt og skal ringe til Mike. Men da tar Dave telefonen og kveler henne. Men han slipper taket. Edie overlever akkurat. Hun tar bilnøklene og løper ut av huset. Hun kjører bilen. Har mobilen i hånda. Hun skal akkurat til å ringe etter hjelp når Orson Hodge (Bree Van De Kamps ektemann) står rett foran bilen blodig. Edie skriker og svinger så hardt at hun kjører mitt i en strømledning at hun får skjokk og dør.

Katherine Mayfair[rediger | rediger kilde]

Dana Delany spiller Katherine Mayfair.

Katherine Mayfair (Dana Delany) var den mest hemmelighetsfulle. Hun var gift med Wayne Davis. Men han slo henne. Datteren (Dylan) dør når hun er ca. 4/5 år når hun får en bokhylle over seg. Katherine og Mrs. Sims begraver Dylan i skogen sånn at de kan adoptere et barn som ligner på Dylan. Faren til Dylan tror den adopterte Dylan er den samme. Men til slutt får han vite det. Han tar Adam (den nye mannen til Katherine) og nesten dreper han. Så går eks-mannen til Katherine og truer henne med pistol. Så hun forteller sannheten om Dylan. At hun er et adoptiv barn. Til slutt kommer Adam og redder henne og Bree. Til slutt skyter Katherine eks-mannen. I sesong 5 er Katherine et helt annet menneske enn det hun var i sesong 4. Hun blir sammen med Mike Delfino i sesong 5. I den siste episoden av sesong 5 ser vi at Mike gifter seg, men bruden ser vi ikke før sesong 6. Bruden viser seg å være Susan, og Katherine gjør alt for å få Mike tilbake. Senere får hun et nervøst sammenbrudd, og legges inn. Når Katherine kommer ut fra sykehuset møter hun stripperen Robin (Julie Benz) som er lesbisk. Katherine blir også til slutt lesbisk, og hun og Robin flytter til Paris sammen.

Renee Perry[rediger | rediger kilde]

Vanessa Williams spiller Renee Perry.

Renee Perry (Vanessa Williams) er en gammel studievenninne av Lynette Scavo. Hun var tidligere gift med en rik NLF-stjerne, men etter at dette forholdet tar slutt, velger hun å reise på besøk til Lynette. Det ender med at Perry kjøper det ene huset i Wisteria Lane og bosetter seg der.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Se Liste over rollefigurer i TV-serien Frustrerte fruer

Episodeguide[rediger | rediger kilde]

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

 • 01. Pilot
 • 02. Ah, But Underneath
 • 03. Pretty Little Picture
 • 04. Who's That Woman
 • 05. Come In, Stranger
 • 06. Running to Stand Still
 • 07. Anything You Can Do
 • 08. Guilty
 • 09. Suspicious Minds
 • 10. Come Back to Me
 • 11. Move On
 • 12. Every Day a Little Death
 • 13. Your Fault
 • 14. Love is in the Air
 • 15. Impossible
 • 16. The Ladies Who Lunch
 • 17. There Won't Be Trumpets
 • 18. Children Will Listen
 • 19. Live Alone And Like It
 • Spesiell: Sorting Out the Dirty Laundry
 • 20. Fear No More
 • 21. Sunday in the Park with George
 • 22. Goodbye for Now
 • 23. One Wonderful Day

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

 • 24. Next
 • 25. You Could Drive a Person Crazy
 • 26. You'll Never Get Away From Me
 • 27. My Heart Belongs To Daddy
 • 28. They Asked Me Why I Believe In You
 • 29. I Wish I Could Forget You
 • 30. Color and Light
 • 31. The Sun Won't Set
 • 32. That's Good, That's Bad
 • 33. Coming Home
 • Spesiell: All the Juicy Details
 • 34. One More Kiss
 • 35. We're Gonna Be All Right
 • 36. There's Something About a War
 • 37. Silly People
 • 38. Thank You So Much
 • 39. There Is No Other Way
 • 40. Could I Leave You?
 • 41. Everybody Says Don't
 • 42. Don't Look at Me
 • Spesiell: The More You Know, The Juicier It Gets
 • 43. It Wasn't Meant to Happen
 • 44. I Know Things Now
 • 45. No One Is Alone
 • 46. Remember (1)
 • 47. Remember (2)

Sesong 3[rediger | rediger kilde]

 • 48. Listen to the Rain on the Roof
 • 49. It Takes Two
 • 50. A Weekend in the Country
 • 51. Like It Was
 • 52. Nice She Ain't
 • 53. Sweetheart, I Have to Confess
 • 54. Bang
 • 55. Children and Art
 • 56. Beautiful Girls
 • 57. The Miracle Song
 • 58. No Fits, No Fights, No Feuds
 • 59. Not While I'm Around
 • 60. Come Play Wiz Me
 • 61. I Remember That (1)
 • 62. The Little Things You Do Together (2)
 • 63. My Husband, The Pig
 • Spesiell: The Juiciest Bites
 • 64. Dress Big
 • 65. Liaisons
 • 66. God, That's Good
 • 67. Gossip
 • 68. Into The Woods
 • 69. What Would We Do Without You?
 • 70. Getting Married Today

Sesong 4[rediger | rediger kilde]

 • Spesiell: Secrets and Lies
 • 71. Now You Know
 • 72. Smiles of a Summer Night
 • 73. The Game
 • 74. If There's Anything I Can't Stand
 • 75. Art Isn't Easy
 • 76. Now I Know, Don't Be Scared
 • 77. You Can't Judge A Book By Its Cover
 • 78. Distant Past
 • 79. Something's Coming
 • 80. Welcome to Kanagawa
 • 81. Sunday
 • 82. In Buddy's Eyes
 • 83. Hello, Little Girl
 • 84. Opening Doors
 • 85. Mother Said
 • 86. The Gun Song
 • 87. Free

Sesong 5[rediger | rediger kilde]

 • 88. You're Gonna Love Tomorrow
 • 89. We're So Happy You're So Happy
 • 90. Kids Ain't Like Everybody Else
 • 91. Back in Business
 • 92. Mirror Mirror
 • 93. There's Always a Woman
 • 94. What More Do I Need?
 • 95. City on Fire
 • 96. Me an my town
 • 97. A Vision's Just a Vision
 • 98. Home Is the Place
 • 99. Connect! Connect!
 • 100. The Best Thing That Ever Could Have Happened
 • 101. Mama Spent Money When She Had None
 • 102. In a World Where the Kings are
 • 103. Crime Doesn't Pay
 • 104. The Story of Lucy and Jessie
 • 105. A Spark. To Pierce the Dark
 • 106. Look Into Their Eyes and You See What They Know
 • 107. Rose's Turn
 • 108. Bargaining
 • 109. Marry Me a Little
 • 110. Everybody Says Don't
 • 111. If It's Only In Your Head

Sesong 6[rediger | rediger kilde]

 • 112. Nice Is Different Than Good
 • 113. Being Alive
 • 114. Never Judge a Lady By Her Lover
 • 115. The God-Why-Don't-You-Love-Me Blues
 • 116. Everybody Ought to Have a Maid
 • 117. Don't Walk on the Grass
 • 118. Careful the Things You Say
 • 119. The Coffee Cup
 • 120. Would i Think of Suicide?
 • 121. Boom Crunch
 • 122. If...
 • 123. You Gotta Get a Gimmick
 • 124. How About a Friendly Shrink?
 • 125. The Glamorous Life
 • 126. Lovely
 • 127. The Chase
 • 128. Chromolume No. 7
 • 129. My Two Young Men
 • 130. We All Deserve To Die
 • 131. Epiphany
 • 132. A little night music
 • 133. The ballad of booth
 • 134. I guess this is goodbye


Sesong 7[rediger | rediger kilde]

 • 135. Remember Paul
 • 136. You Must Meet My Wife
 • 137. Truly Content
 • 138. The Thing That Counts is What's Inside
 • 139. Let Me Entertain You
 • 140. Excited and Scared
 • 141. A Humiliating Business
 • 142. Sorry Grateful
 • 143. Pleasant Little Kingdom
 • 144. Down The Block There's a Riot
 • 145. Assassins
 • 146. Where Do I Belong?
 • 147. I'm Still Here
 • 148. Flashback
 • 149. Farewell Letter
 • 150. Searching
 • 151. Everything's Different, Nothing's Changed
 • 152. Moments in the Woods
 • 153. The Lies Ill-Concealed
 • 154. I'll Swallow Poison on Sunday
 • 155. Then I Really Got Scared
 • 156. And Lots of Security... (1)
 • 157. Come on Over for Dinner (2)

Sesong 8[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]