Alyson Reed

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Alyson Reed
Født Alyson Reed
11. januar 1958 (58 år)
USA Anaheim, California
Yrke Skuespiller
Artist
Nasjonalitet Amerikansk
Aktive år 1978 - d.d.
Kjente roller Ms. Darbus i High School Musical
IMDb IMDbRedigere på wikidata

Alyson Reed (født 11. januar 1958 i Anaheim, California) er en amerikansk skuespiller.

Reed vokste opp i Anaheim og gikk på Anaheim High School, hvor hun ble uteksaminert i 1976. Det var også her hun begynte å opptre, og en av hennes store roller var som Nancy i en skoleproduksjon av Oliver!. Alyson opptrådte også som Alice in Wonderland i fornøyelsesparken Disneyland.

Reed hadde sin Broadway-debut i Dancin i 1978. Andre teaterstykker hun har opptrådt i er Dance a Little Closer, Cabaret, A Grand Night for Singing, og Marilyn: An American Fable. Hun ble nominert til Tony Award for Beste kvinnelige hovedrolle i en musikal for Cabaret og til Drama Desk Award for Fremragende skuespillerinne i en musikal for Marilyn. I 1992 spilte hun mot Michael O'Keefe i A Few Good Men i rollen som Lt Cmdr. Galloway.

Reeds mest bemerkelsesverdige filmrolle var som Cassie i Richard Attenboroughs filmversjon av A Chorus Line, og hun opptrådte også i komedien Skin Deep med John Ritter. Blant de mange TV-seriene hun har hatt roller i kan nevnes Matlock, LA Law, Murder, She Wrote, Frasier, Law & Order, Without a Trace, ER, Judging Amy, Chicago Hope, The X Files, CSI: Crime Scene Investigation, Nip/Tuck, Crossing Jordan, Numb3rs, Boston Legal og NYPD Blue.

Nå nylig har hun blitt kjent for yngre seere i rollen som Ms. Darbus i den populære Disney Channel-filmen High School Musical og oppfølgeren High School Musical 2 (selv om hennes rolle i den filmen var bare en scene). Hun gjentok rollen som Ms. Darbus i High School Musical 3: Senior Year.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]