Frustrerte fruer sesong 1

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Frustrerte fruer sesong 1
orig. Desperate housewives season 1
Generell informasjon
SjangerKomedie/Dramaserie
Prod.landUSA USA
Episoder23
Lengdeca 45 min
(per episode) min. (per episode)
SpråkEngelsk/Amerikansk
Foran kamera
MedvirkendeTeri Hatcher
Felicity Huffman
Marcia Cross
Eva Longoria
Nicollette Sheridan
Bak kamera
SkapereMarc Cherry
Sending
Periode3. okt. 200422. mai 2005
TV-kanalABC (USA)
TV 2 (Norge)
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

Frustrerte fruer sesong 1 er en amerikansk drama-komedie skapt av Marc Cherry og produsert av ABC og Cherry Productions. TV-serien blir i Norge sendt på den norske TV-kanalen TV 2.

Handlingen er lagt til nabolaget Wisteria Lane i den fiktive amerikanske småbyen Fairview i Eagle State.

Serien handler om fem husmødre med små og store problemer.

Karakterene[rediger | rediger kilde]

Susan Mayer[rediger | rediger kilde]

Susan Mayer (Teri Hatcher) er den mest klønete av de fire. Susan er alenemor for sin datter Julie Alexandra (Andrea Bowen)som hun har fra sitt tidligere ekteskap med Karl Mayer (Richard Burgi). Men Karl forlot Susan for en annen og Susan ble veldig lei seg. Datteren Julie var den perfekte datter. Hjalp til i huset, trøstet og fikk toppkarakterer i alt. Men når Susan hadde sett datter'n Julie kysse nabogutten Zach Young (Cody Kasch) ble hun desperat. Hun likte ikke at de to var sammen. I begravelsen til Mary Alice tok Susan med seg macaroni og ost som var svidd. Hun så at en mann skulle til og spise den. Men hun sa at han ikke skulle spise den. Det var da det skjedde noe. Susan ble forelsket. Det var Mike Delfino (James Denton). Hun gikk over til Mike med en velkomstgave siden han nettopp hadde flyttet inn i Wisteria Lane. Men så kom Edie Britt (Nicollette Sheridan) som var gatens mest skilte kvinne som hadde pyntet seg veldig. Hun hadde en velkomstgave i hånden. Så nå begynte sjalusien mellom Susan and Edie. Senere på dagen traff Susan Martha Huber (Christine Estabrook) på butikken. Marta fortalte at hun hadde spist en forferdelig rett med makaroni og ost. Hun fortalte også at Edie hadde mannlig besøk inatt. Susan forlot butikken straks. Hun skulle gå til Edie og "låne sukker". Hun gikk rett inn. Inne var det masse musikk og vin og skjokolade. Susan ble skrekkelig når hun så klær som lå på gulvet. Hun tenkte at det med Mike var over. Hun heiv en skjokoladebit bakover. Men det var stearinlys som var tent bak. Så skjokoladebiten traff uheldigis stearinlyset og Susan løp ut. Men igjen lå litermålet. Hele huset til Edie stod i flammer. Overalt! Susan var redd. Men så så hun noen føtter ved siden av seg. Det var Mike. Mike hadde vært på kino. Susan var så lettet. Men det hun ikke visste var at Mike hadde ett oppdrag. Å finne ut hvem som drepte Deidre (Jolie Jenkins). Men Susan fant ut dette og slo opp med Mike. Men Mike fortalte alt. Og de ble sammen igjen. Men når Zach Young (Cody Kasch) fant ut av at Mike skulle drepe faren Paul, hadde han Susan som gissel. Zach ville drepe Mike siden han skulle drepe faren. Zach holdt Susan som gissel helt til Mike kom hjem. (Vil Mike bli drept)

Lynette Scavo[rediger | rediger kilde]

Lynette Scavo (Felicity Huffman) er den smarteste og klokeste av de fire. Hun har ektemannen Tom (Doug Savant) og sine fire barn Porter (Shane Kinsman), Preston (Brent Kinsman), Parker (Zane Huett) og Penny (Jordan Cline). Lynette er hjemmemor. Dvs. at hun er hjemme og passer barna mens Tom jobber og reiser på lange forettningsreiser. Lynette gjør alt for å bli en god mor. Barna sier at hun er den beste moren som har levd. En gang skal Lynette være med og lage kostymer til klassen til Porter og Preston siden de skal ha skuespill. Lynette jobber hardt med dette. Men en annen mor i klassen sier at AD/HD-medisin hjelper og holde øynene oppe. Så Lynette får en liten smakebit. Men hun blir avhengig og stjeler fra badet til mange som har barn som har AD/HD. Hun klarer å lage de kostymene. Men hun får ikke sove om natten. Til slutt finner venninnene henne helt dopa. Lynette sier at hun har vært en dårlig mor. Men de andre sa at hun var en god mor. Men Lynette ansetter en barnepasser. Barna blir veldig glade i barnepasseren. Men når barnepasseren løper naken rundt i huset foran Tom blir Lynette sint. Hun sier at Tom må innrømme at barnepasseren Claire (Marla Sokoloff) er tiltrekkende. Men Tom sier at han skal få jobb på et kontor, istendenfor og reise så mye. Slik at han er hjemme oftere. Men Lynette finner ut at Tom har ansatt eks-kjæresten sin Annabel Foster (Melinda McGraw). Da blir Lynette sjalu og kommer på besøk til jobben til Tom vær dag for å sjekke at ingenting er galt. Men en dag sier Tom at han skal bli hjemmefar og at Lynette skal tilbake på jobb. Lynette har også noen konflikter med naboen Karen McCluskey (Kathryn Joosten)

Bree Van de Kamp[rediger | rediger kilde]

Bree Van de Kamp (Marcia Cross) er den mest perfekte av alle de fire husmødrene. Alt skal være perfekt. Hun har ektemannen Rex (Steven Culp) og barna Andrew (Shawn Pyfrom) og Danielle (Joy Lauren). En dag sier ektemannen Rex at han vil ha skilsmisse siden Bree er så perfekt, hvilket går veldig hardt inn på henne. Bree oppdager at Rex er utro med nabohusmoren Maisy Gibbons (Sharon Lawrence)og vil ha hevn. Hun starter derfor en affære med farmasøyten George Williams (Roger Bart)fra det lokale apoteket. En dag får Rex hjerteinfarkt og må begynne med hjertetabletter. George som er veldig sjalu på Rex forgifter Rex med feil medisin slik at han dør. Bree blir veldig lei seg, men hun vet ikke at det var George.

Gabrielle Solis[rediger | rediger kilde]

Gabrielle "Gaby" Solis (Eva Longoria) er modell. Hun har ektemannen Carlos (Ricardo Antonio Chavira). Begge er av meksikansk opprinnelse. Carlos har veldig lyst på barn, men det vil ikke Gabrielle. Carlos er nesten aldri hjemme og er mye ute på forretningsreiser, hvilket gjør at Gabrielle som husmor har lite å finne på. Derfor har hun en affære med deres gartner John Rowland (Jesse Metcalfe). Carlos tror hun har en affære og kaller inn en ekspert, sin egen mor Juanita Solis (Lupe Ontiveros). Juanita finner Gabrielle og John til sengs og tar et bilde av dem. John løper etter henne, men Gabrielle begynner å pakke fordi hun tror at nå er forholdet mellom henne og Carlos over. Hun hører et smell og en bil, det var Juanita som ble påkjørt og døde. Etter det har Gabrielle og John avsluttet forholdet og mistet kontakten. Ekteparet Solis ansatter en ny gartner som heter Justin (Ryan Carnes). Han var John Rowlands romkamerat. Carlos vil fortsatt ha barn, han tar p-pillene til Gabrielle og byttet dem ut med andre piller. Gabrielle ender opp gravid, men hun vet ikke hvem faren er og hun oppdager at noen har byttet ut p-pillene hennes. Hun går til Carlos og sier: "Jeg forlater deg". Men Carlos spør hvor hun skal med hans baby. Gabrielle svarer: "Hvem sa du var faren" og kjører avgårde til John og Justins hus. Carlos tjuvlåner Edie Britt (Nicollette Sheridan) sin bil og følger etter Gabrielle. Da ser han at Gabrielle klemmer John Rowlands romkamerat Justin. Når Gaby har gått går Carlos og banker på døren til Justin og slår ham ned. Carlos blir dømt til retten for dette. I retten er både Gabrielle og Carlos. John Rowland kommer snikende inn i rettssalen og hvisker sannheten i øret til Carlos. Carlos blir forbannet og løper etter John, men politiet stopper han. Carlos blir sendt i fengsel.

Edie Britt[rediger | rediger kilde]

Edie Britt (Nicolette Sheridan) er kjent som den frekke og egoistiske fruen i nabolaget. Edie har vanskeligheter med å få venner, men hun var veldig god venn med Martha Huber (Christine Estabrook). Når Martha døde hadde Edie nesten ingen venner. Hun var "liksomvenn" med Susan, Lynette, Bree og Gaby. Hun jobber som eiendomsmegler og trives med det. Edie likte også veldig godt Mike Delfino (James Denton), men Susan (Teri Hatcher) stjal ham fra Edie. Edie ble også veldig sur når Susan tilsto at det var hun som startet brannen på huset. Når Edie fikk høre det kastet hun Marthas aske midt i trynet på Susan.

Mary Alice[rediger | rediger kilde]

Først møter vi Mary Alice Young (Brenda Strong). En husmor som hadde alt. En ektemann, en sønn og et perfekt liv. Men Mary Alice bar på en liten hemmelighet. Hun og mannen Paul (Mark Moses) har en sønn som het Zachary (Zach) (Cody Kasch), men det var ikke deres sønn. Før het Mary Alice Angela Forrest og mannen Paul het Todd Forrest. Hun jobbet på et sykehuse i Chicago. Angela og Todd hadde vanskeligheter med å få barn, men de kjente en jente som het Deidre Taylor (Jolie Jenkins) som var narkoman og var gravid. En kveld kom Deidre på døren med en liten baby på armen, hun ville ha pengerog forsøkte å selge babyen sin. "Gi meg alle pengene i huset", sa Deidre. Angela og Todd syntes ikke det var en dårlig idé. En dag hadde Deidre fått får mye narkotika slik at hun måtte legges inn på sykehus. Hun ble trillet bevisstløs inn på en sykehustralle samtidig som de ansatte på sykehuset ropte: "Har ikke hun en baby, hvor er den?". Da kom Angela på en idé, hun og ektemannen skiftet navn til Mary Alice og Paul Young og flyttet til Wisteria Lane i Fairview i håp om at ingen fra Chicago ville kunne spore dem opp. En kveld kom Deidre på døren og sa at hun ville ha babyen sin tilbake for nå var hun blitt frisk. Imens Deidre skal til å løpe opp trappen for å hente Zach, tar Mary Alice en kjøkkenkniv og stikker den i magen på Deidre. Ekteparet Young legger liket av Deidre i Zachs lekekiste og begraver henne under et svæmmebasseng de bygger. Mange år senere tar Mary Alice selvmord pga det som hadde skjedd. Da graver Paul opp svømmebassenget og henter frem kisten. Han kjører langt vekk og kaster kisten i en innsjø. Politiet fant den lekekista og gikk til han som hadde laget den og spurte om de kunne få en liste hvor det sto hvem som hadde kjøpt lekekister hos ham. Paul Youngs navn sto skevet på listen. Faren til Deidre, Noah (Bob Gunton) og søsteren Kendra (Heather Stephens) begynte å lure hvor det var blitt av Deidre. Noah spurte han som hadde vært kjæreste med Deidre, Mike Delfino (James Denton), om han kunne hjelpe dem og Mike svarer ja. Han flyttet til Wisteria Lane og fikk listen av politiet hvor det sto hvem som hadde kjøpt lekekisten. Da så han at det stod Paul Young som var naboen hans. De fire andre husmødrene finner et utpressingsbrev som ble sendt til Mary Alice. Naboen Martha Huber (Christine Estabrook) hadde funnet ut dette og sendte dette brevet til Mary Alice. Paul finner det ut og dreper mrs Huber og begraver henne i en søppelsekk i skogen. Marthas søster Felicia Tilman (Harriet Sansom Harris) flytter inn i Marthas hus. Hun finner Marthas gamle dagbok hvor Martha har skrevet at Mary Alice og Paul hadde stjelt Deidres baby. Da vil Paul flytte etter alt dette som har skjedd. Men det vil ikke "sønnen" Zach. Da drar Paul ifra Zach og etterlater han hos Felicia. Da Paul sier at han vil si hadet til Zach forteller Felicia at hun vet alt. Da drar Paul uten å si hadet til Zachary. Men Paul sender Zach en "pakke" som Felicia får på døra. Det er baseball-ting. Men Zach sier at han hater baseball. Etter at Zach har gått ser Felicia mistenkelig på baseballtingene. Hun ser inni baseballhansken og der finner hun en lapp hvor det står: "Møt meg på baseballbanen torsdag kveld". Felicia forteller dette til Mike. Paul venter på baseballbanen. Men Mike kommer istendenfor Zach. Mike slår han ned og har han som gissel i bilen. Han tar han med til ørkenen og skal til å drepe han. Men Paul forteller hele sannheten. Etter det forlater Mike bare Paul. Og Paul er alene i ørkenen. (Vil han overleve?. eller kommer tilbake til neste sesong?)

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Faste karakterer[rediger | rediger kilde]

Gjestespillere[rediger | rediger kilde]

Episodeguide[rediger | rediger kilde]

 • Spesiell: Uinared Pilot
 • 01. Pilot
 • 02. Ah, but underneath
 • 03. Pretty little picture
 • 04. Who's that woman
 • 05. Come in stranger
 • 06. Running to stand still
 • 08. Guilty
 • 09. Suspicious minds
 • 10. Come back to me
 • 11. Move on
 • 12. Every day a little death
 • 13. Your fault
 • 14. Love is in the air
 • 15. Impossible
 • 16. The ladies who lunch
 • 17. There won't be trumpets
 • 18. Children will listen
 • 19. Live alone and like it
 • Spesiell: Sorting Out the Dirty Laundry
 • 20. Fear no more
 • 21. Sunday in the park with George
 • 22. Goodbye for now
 • 23. One wonderful day