Lesley Ann Warren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Lesley Ann Warren
Lesleywarren2009.jpg
Født16. august 1946 (71 år)
New York City, New York, USA
Ektefelle Jon Peters (1967-1974; skilt) 1 barn
Ronald Taf (2000- )
Barn Christopher Peters
Utdannet ved The High School of Music & Art
Beskjeftigelse Skuespillerinne, sangerinne
Nasjonalitet USA
Aktive år1963–
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Lesley Ann Warren (født den 16. august 1946 i New York City i New York) er en amerikansk sanger og skuespiller som har spilt i mer enn seksti filmer, inkludert de populære filmene Millionaire, Victor/Victoria og i Clue og Color of Night.

Warren har også hatt flere roller i flere forskjellige populære TV-serier som Mission: Impossible, Desperate Housewifes, Crossing Jordan og Will & Grace. Hun er av russisk-jødisk avstamming og har en sønn som heter Christopher Peters (født i 1968) som også er skuespiller. Hun giftet seg med Ronald Taft i 2000.

Warren begynte på sin karriere som ballettdanser og fikk blant annet opplæring ved den kjente School of American Ballet. Hun startet som skuespiller i en alder av 17 år. Hennes debut på Broadway kom i 1963 med sin opptreden i en musikal. Hun ble tildelt en Theatre World Award for sin opptreden i 1965-floppen av den musikalske produksjonen Drat! The Cat!.

I 1973 portretterte Warren Scarlett O'Hara i Los Angeles-produksjonen av musikalen Scarlett, men stykket ble av kritikerne betegnet som meget dårlig gjennomgått og gikk ikke videre til Broadway som det først var planlagt. Warren hadde flere tilbakevendende roller i TV-serien Will & Grace som karakterens Will Trumans fars elskerinne, og i serien Frustrerte fruer spilte hun rollen som karakteren Susan Mayers mor.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]