World of Warcraft: Dragonflight

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Dragonflight»)
World of Warcraft: Dragonflight
UtviklerBlizzard Entertainment
UtgiverBlizzard Entertainment
DistributørBattle.net
PlattformmacOS
Microsoft Windows
Utgivelse28. november 2022 (globalt)[1]
SjangerMMORPG
ModusFlerspiller
AldersgrenseTeen (ESRB)
Nettsteddragonflight.blizzard.com
Del av serien Warcraft
World of Warcraft: The War Within

World of Warcraft: Dragonflight er den nåværende utvidelsen til MMORPG-en World of Warcraft, som blir skapt av Blizzard Entertainment. Det er den niende utvidelsen for spillet etter Shadowlands. Dragonflight ble tilgjengelig 28. november 2022.[2]

Dragonflight ble kunngjort 19. april 2022,[3] og ble annonsert med en direkte strømming av ansatte ved spillselskapet som diskuterer nytt innhold for utvidelsen, samt innhold for World of Warcraft Classic. Plottet i utvidelsen starter med tilbakekomsten av dragene til Azeroth, og avsløringen av deres hjemmested, «the Dragon Isles».

Nytt grunninnhold[rediger | rediger kilde]

Dragonflight introduserer det nye kontinentet «the Dragon Isles» (engelsk, «drageøyene»), som er hjem til forskjellige slag drager («dragonflights»), en oppdatering til profesjonssystemet, samt en ny spillbar rase og en klasse. Talentsystemet har mottatt en hel overhaling, og ligner på talentsystemet som var til stede før Mists of Pandaria. Brukergrensesnittet har også blitt oppdatert, med nye funksjoner og egendefineringsmuligheter.

«The Dragon Isles» er et kontinent som er hjem til forskjellige slag drager («dragonflights»), andre dragelignende skapninger og andre arter inspirert av blant annet kentaurer og dryader. Kontinentet har vært gjemt bak en tykk tåke i 10 000 år,[4] og er delt opp i fem områder.[3] Én av disse nye områdene er startområdet for den nye rasen og klassen.

Dragonflight introduserer en ny klasse og rase, drachtyr «evoker». Denne rasen kan kun bruke den nye klassen, og den nye klassen kan kun bli brukt av den nye rasen. Dracthyr er humanoide drager som kan velge mellom en menneskelig eller alveaktig form, og en drageform, i likhet med spillerrasen worgen som ble lagt til i Cataclysm. Dracthyr kan kun være «evoker»-klassen, og får en egen startopplevelse på «the Dragon Isles» i likhet med «demon hunters» fra Legion og «death knights» fra Wrath of the Lich King.[4] «Evoker» er en ny «hero class»[a] som har to forskjellige spesialiseringer, «Devastation» og «Preservation». Den første er en «ranged DPS»-spesialisering (som fokuserer på å gjøre skade på avstand), og den andre er en «healer» (engelsk, «helbreder»).

Profesjoner (engelsk: «professions») har mottatt en overhaling i Dragonflight. Dette involverer at det er flere variabler til kvaliteten på gjenstander og utstyr som spillerne skaper gjennom dette systemet, samt at man nå kan ta bestillinger. Dette betyr at en spiller som er en «blacksmith» og «miner», nå kan bestille et utstyr fra en «leatherworker» som tidligere ville vært låst for spilleren. Spilleren kan igjen spesialisere seg innenfor sin profesjon, som for eksempel at en «blacksmith» (engelsk, «smed») kan spesialisere seg på å lage våpen, som gjør at våpen den spilleren skaper ofte blir høyere kvalitet, eller spesialisere seg på å lage rustninger. Gjenstander og utstyr av høyere kvalitet vil ha høyere belønninger ved bruk. En trylledrikk kan for eksempel ha sterkere effekt, og en rustning kan beskytte mer.

Talenter (engelsk: «talents») er et sett med egenskaper og evner, unikt for hver klasse, som spillerne kan velge fritt mellom for å endre hvordan klassens grunnleggende egenskaper og evner fungerer. Dette kan være alt fra å introdusere evner som fjerner sykdom og magiske forbannelser, til å gi spillerfiguren litt ekstra liv. Før Dragonflight var systemet slik at spilleren hadde seks valg mellom tre forskjellige evner og/eller egenskaper basert på spillerfigurens nivå («level»), men er ved Dragonflight to sett med forskjellige grener som leder til andre egenskaper og evner, hvor ett av settene er for spillerfigurens klasse, og det andre er for klassespesialiseringen som spilleren har valgt for figuren. I den europeiske spillregionen («EU») av World of Warcraft, ble det nye talentsystemet tilgjengelig 25. oktober 2022 i den siste oppdateringen for Shadowlands-utvidelsen.

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

Type nummerering
  1. ^ En «hero class» (engelsk, «helteklasse») er en betegnelse brukt om spillerfigurklasser i World of Warcraft som starter på et høyere nivå («level»).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ "World of Warcraft: Dragonflight выходит 28 ноября"; publisert i: Igromania; forfatternavn: Лена Пи; verkets språk: russisk; utgivelsesdato: 29. september 2022; besøksdato: 30. september 2022.
  2. ^ «World of Warcraft: Dragonflight Now Live! - WoW». World of Warcraft (engelsk). Besøkt 2. desember 2022. 
  3. ^ a b Goslin, Austen (19. april 2022). «World of Warcraft’s next expansion, Dragonflight, revealed». Polygon (engelsk). Besøkt 19. april 2022. 
  4. ^ a b «World of Warcraft is going to the Dragon Isles in the Dragonflight expansion». Blizzard Watch (engelsk). 19. april 2022. Besøkt 19. april 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]