Brukergrensesnitt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Brukergrensesnittet til Ardour.

Brukergrensesnitt (engelsk: user interface, forkortet UI) eller brukerflate er det grensesnittet som gjør at en bruker kan kommunisere med maskiner. For datamaskiner kan brukergrensesnitt deles opp i to typer; grafisk brukergrensesnitt og tekstlig brukergrensesnitt. Gode brukergrensesnitt gir mennesker muligheter til å bruke maskiner på en intuitiv måte. Det vil si, mennesker forstår raskt hvordan de skal få utført det de ønsker via grensesnittet. Dette blir det forsket på innenfor fagfeltet menneske–maskin-interaksjon.

Maskiner av alle slag har en form for brukergrensesnitt. En bil har for eksempel ratt, pedaler og annet utstyr som gjør det mulig å bruke den.

Et viktig felt innen brukergrensesnitt er personalisering, hvordan grensesnittene kan bli bedre tilpasset den enkelte brukeren. Dette kan bestå i alt fra et nettsted som bruker informasjonskapsler for å plassere kundetilpasset reklame og til en bil som gjenkjenner sjåføren og justerer seter og speil.

Denne informasjonsteknologirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.