Brukergrensesnitt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Brukergrensesnittet til Ardour.

Brukergrensesnitt (av engelsk user interface, forkortet UI) eller brukerflate er det grensesnittet som gjør at en bruker kan kommunisere med maskiner. For datamaskiner kan brukergrensesnitt deles opp i to typer; grafisk brukergrensesnitt og tekstlig brukergrensesnitt. Gode brukergrensesnitt gir mennesker muligheter til å bruke maskiner på en intuitiv måte. Det vil si, mennesker forstår raskt hvordan de skal få utført det de ønsker via grensesnittet. Dette blir det forsket på innenfor fagfeltet menneske–maskin-interaksjon.

Maskiner av alle slag har en form for brukergrensesnitt. En bil har for eksempel ratt, pedaler og annet utstyr som gjør det mulig å bruke den.

Et viktig felt innen brukergrensesnitt er personalisering, hvordan grensesnittene kan bli bedre tilpasset den enkelte brukeren. Dette kan bestå i alt fra et nettsted som bruker informasjonskapsler for å plassere kundetilpasset reklame og til en bil som gjenkjenner sjåføren og justerer seter og speil.

Harddisk.svgDenne informasjonsteknologirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.