Donkey Kong Country Returns

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Donkey Kong Country Returns
UtviklerRetro Studios
UtgiverNintendo
Distributør Nintendo eShopRediger på Wikidata
ProdusentKensuke Tanabe
DesignerKynan Pearson
Mike Wikan
Tom Ivey[1]
SerieDonkey Kong, Donkey Kong Country
Forrige i serienDonkey Kong Country 3: Dixie Kong's Double Trouble!
Neste i serienDonkey Kong Country: Tropical Freeze
PlattformWii, Nintendo 3DS
UtgivelseWii
NA 21. november 2010
EU 3. desember 2010
JP 9. desember 2010
Nintendo 3DS
NA 24. mai 2013
EU 24. mai 2013
JP 13. juni 2013
SjangerPlattform
ModusEnspiller, flerspiller, samarbeid
AldersgrensePEGI 3
Nettsteddonkeykong.nintendo.com

Donkey Kong Country Returns er et plattformspill utviklet av Retro Studios og utgitt av Nintendo. Spillet ble utgitt internasjonalt til Wii i slutten av 2010. En utvidet versjon av spillet under tittelen Donkey Kong Country Returns 3D ble utgitt til Nintendo 3DS i mai 2013.[2]

Handlingen i spillet sentrerer om en stamme av fiendtlige tiki-figurer, Tiki Tak Tribe, som ankommer Donkey Kong Island og hypnotiserer dyrene på øya for å få dem til å stjele bananene til Donkey Kong. Spilleren kontrollerer Donkey Kong eller kompisen Diddy Kong gjennom en serie nivåer for å få bananene deres tilbake. Donkey Kong Returns var det første plattform-spillet med Donkey Kong siden Donkey Kong Jungle Beat fra 2005, og er også det første spillet i Donkey Kong Country-serien som ikke er utviklet av selskapet Rare.

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Spilleren får kontroll over hovedpersonen Donkey Kong, og vennen Diddy Kong i enkelte situasjoner. ange tradisjonelle elementer fra tidligere spill i Donkey Kong Country-serien dukker også opp. I single player-modus kan spilleren bare få rollen som Donkey Kong, selv om Diddy Kong rir på Donkey Kongs rygg, og Donkey Kong kan bruke Diddy Kongs jetpack for å komme seg videre i spillet.

Multiplayer-modus gjør det også mulig for en annen spiller å kontrollere Diddy Kong. Hvis en av karakterene dør i løpet av Multiplayer-modus, kan karakteren bringes tilbake hvis den andre karakteren klarer å treffe en spesiell "DK Barrel" som ligger enkelte steder i spillet. To venner, Rambi og Squawks, kan hjelpe Donkey Kong på bestemte tidspunkter i spillet.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillets historie dreier seg om skapninger kjent som Tikis. De forskjellige typene Tikis fyller rollen som antagonister i historien, og erstatter Kremlings fra det tidliger spillet Donkey Kong Country. Spilleren møter også Cranky Kong, som eier butikker over hele øya. Historien begynner når en gruppe ondskapsfulle Tikis kjent som "Tiki Tak Tribe" ankommer Donkey Kong Island etter å ha blitt vekket av et vulkan-utbrudd, og spiller musikk for å hypnotisere dyrene, for det meste elefanter, sebra, sjiraffer og ekorn på øya for å stjele bananer fra Donkey Kong og Diddy Kongs.

Ettersom Donkey Kong er motstandsdyktig mot den hypnotiserende Tiki-musikken, samarbeider han med Diddy Kong for å få tak i bananene deres fra Tiki-banden. Gjennom hele spillet reiser spilleren gjennom ni verdener for å gjenopprette deres stjålne bananer. I hver eneste verden må spilleren beseire en Tiki Tak Tribe-leder: Kalimba, Maraca Gang, Gong-Oh, Banjo Bottom, Wacky Pipes, Xylobone, Cordian (som hypnotiserer andre innbyggere på øya for å bekjempe Donkey Kong) og til slutt Tiki Tong, lederen for hele Tiki Tak-stammen.

Spillet fikk hovedsakelig positiv mottakelse[3][4] og har solgt over seks millioner kopier globalt.[5][6] En oppfølger, Donkey Kong Country: Tropical Freeze, ble utgitt til Wii U i februar 2014[7] og til Nintendo Switch i mai 2018.[8]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Iwata Asks: Donkey Kong Country Returns». Nintendo. Besøkt 2. februar 2021. 
  2. ^ «Nintendo 3DS: Donkey Kong Country Returns». nintendo.no. Besøkt 2. februar 2021. 
  3. ^ «Donkey Kong Country Returns for Wii Reviews». Metacritic. Besøkt 2. februar 2021. 
  4. ^ «Donkey Kong Country Returns 3D for 3DS Reviews». Metacritic. Besøkt 2. februar 2021. 
  5. ^ «Supplementary Information about Earnings Release» (PDF). Nintendo. Besøkt 2. februar 2021. 
  6. ^ «Supplementary Information about Earnings Release» (PDF). Nintendo. Besøkt 2. februar 2021. 
  7. ^ «Spill: Donkey Kong Country: Tropical Freeze». nintendo.no. Besøkt 2. februar 2021. 
  8. ^ «Spill: Donkey Kong Country: Tropical Freeze». nintendo.no. Besøkt 2. februar 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]