Diddy Kong Racing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Diddy Kong Racing
Diddy Kong Racing logo.png
UtviklerRare
UtgiverRare
Distributør NintendoRediger på Wikidata
KomponistDavid Wise
SerieDiddy Kong Racing, Donkey Kong
Plattform Nintendo 64, Nintendo DSRediger på Wikidata
Utgivelse21. november 1997
SjangerRacerspill, bilkampspill, julevideospill
ModusFlerspiller, enspiller
AldersgrensePEGI 3

Diddy Kong Racing er et spill til Nintendo 64, lansert i november 1997. Spillet er lagt av Rareware og er et racingspill på samme måte som Mario Kart 64, men i Diddy Kong Racing kan man også kjøre svevere og fly.

Handling[rediger | rediger kilde]

Foreldrene til Timber har reist på ferie og gitt Timber ansvaret for å passe på øya Timber's Island. Men så kommer den intergalaktiske romvesen grisen Wizpig og som bestemmer seg for å ta over øya, øyas beste racer, hanen Drumstick, utfordrer Wizpig til et race, men taper og blir dermed forvandlet til en frosk av Wizpig. Dette gjør Timber bekymret, for han kan ikke ha den sånn som det er nå når foreldrene hans kommer tilbake, og han kan ikke ordne opp alt dette selv, så han trenger hjelp, han kontakter Diddy Kong og forklarer situasjonen, Diddy Kong får med flere andre, blant annet bjørnen Banjo, ekornet Conker, Skilpadden Tiptup blant flere, han får også med ånden av øya som er elefant ved navn Taj, sammen øver de og samarbeider for å bli den beste raceren og bekjempe Wizpig.

Figurer[rediger | rediger kilde]

Spillet består av totalt 10 spillbare figurer, der 2 av de må løses opp, mens resten er tilgjengelig fra starten. Disse er:

Diddy Kong

Tiptup

Bumper

Banjo (Kun Nintendo 64 versjon)

Conker (Kun Nintendo 64 versjon)

Krunch

Pipsy

Timber

Dixie Kong (Kun DS versjon)

Drumstick (Opplåsbar)

T.T. (Opplåsbar)

Taj (Opplåsbar, kun DS versjon)

Wizpig (Opplåsbar, kun DS versjon)

Alle figurene fungerer forskjellig i form av maksfart, vekt, svingning og akselerasjon.

Opplåsningskriterier for opplåsbare karakterer[rediger | rediger kilde]

Drumstick[rediger | rediger kilde]

Etter hvert når du har kommet videre i spillet og nærmer deg å ha fått alle de 4 delene til amuletten du trenger for å konfrontere Wizpig, dukker det opp en frosk med rødt hår til venstre for det store Wizpig hodet, denne lager hanelyder og hopper fortere enn de andre froskene, hvis du klarer å kjøre over denne frosken så låser du opp Drumstick.

T.T.[rediger | rediger kilde]

Når du møter T.T. i verdenslobbyen, så kan du snakke med han og skru på "Time Trial", ved å skru på dette så er den eneste motstanderen du møter når du velger "Race" i menyen etter å ha startet spillet og valgt karakter, hvis du slår rekorden hans på hver alle banene i hele spillet så låser du han opp, du trenger ikke å slå tiden hans med alle de forskjellige kjøretøyene for å låse han opp, men du må slå den på alle banene med minst 1 av dem, time trial kan også skrues på får du starter en bane i race. I DS-versjonen er dette omgjort sånn at du må slå rekorden hans med alle 3 kjøretøyene på alle banene.

Priser[rediger | rediger kilde]

Diddy Kong Racing vant Console Racing Award under Interactive Achievement Awards i 1998.

Nintendo DS versjonen[rediger | rediger kilde]

Våren 2007 ble en Nintendo DS-versjon av spillet gitt ut. Grunnet at Microsoft kjøpte opp Rare i September 2002 er Banjo og Conker erstattet med Dixie Kong og Tiny Kong. Utenom det er Taj og Wizpig spillbare i denne versjonen.

Nintendo DS versjonen ble kritisert for diverse upraktiske og dårlige funksjoner som tar i bruk touch skjerm på DS og mikrofonen, samt mange av remixene av sangene fra originalen og de omgjorte filmsekvensene. Men fikk skryt for personalieringsmulighetene, muligheten for å spille online og justeringen på blant annet vanskelighetsgraden på enkelte av bossene.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nuvola apps package games.pngDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.