Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Donkey Kong Country: Tropical Freeze
UtviklerRetro Studios
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
KomponistDavid Wise
SerieDonkey Kong, Donkey Kong Country
PlattformWii U, Nintendo Switch
UtgivelseWii U
JP 14. februar 2014
NA 21. februar 2014
EU 21. februar 2014
Nintendo Switch
JP 3. mai 2018
NA 4. mai 2018
EU 4. mai 2018
SjangerPlattformspill
ModusEnspiller, flerspiller
Nettsteddonkeykong.nintendo.com/tropical-freeze/
Forrige i serienDonkey Kong Country Returns

Donkey Kong Country: Tropical Freeze er et plattformspill utviklet av Retro Studios, og publisert av NintendoWii U.

Spillet ble lansert internasjonalt i februar 2014, og er oppfølgeren til Donkey Kong Country Returns fra 2010. En utvidet utgave av Tropical Freeze ble sluppet til Nintendo Switch i mai 2018.[1]

Tropical Freeze fortsetter i samme stil som de tidligere spillene i Donkey Kong Coutry-serien, og handler og Donkey Kong og vennene hans som reiser gjennom seks ulike øyer for å nedkjempe viking-rasen Snowmads. Kontrollene er like som i det forrige spillet i serien. Spilleren kontrollerer Donkey Kong som kan få hjelp av en kompanjong, som enten gir Donkey Kong nye ferdigheter eller som kan kontrolleres individuelt av en annen spiller.[2]

Gameplay[rediger | rediger kilde]

Donkey Kong og vennene hans må reise gjennom syv forskjellige øyer for å beseire Snowmads. Kontroller ligner det forrige spillet, med tillegg kan spilleren plukke opp gjenstander fra bakken som de kan kaste mot fiender. I likhet med forrige spill i serien skal spilleren kontrollere Donkey Kong som blir assistert av en ledsager, enten Diddy Kong, eller to nye karakterer Dixie Kong og Cranky Kong. Dixie har evnen til å snurre sin hestehale til en propell og sakte senke seg gjennom luften, som gjør at hun og Donkey Kong kan fly opp til plattformer utenfor rekkevidde for å finne nye gjenstander.

En butikk, drevet av Funky Kong, tilbyr forskjellige støtte-elementer som for eksempel midlertidig uovervinnelighet. I likhet med det forrige spillet inneholder hvert nivå forskjellige bokstaver eller andre puslespill-biter, hvorav noen krever spesifikke partnere for å nå. Disse tingene kan låse opp forskjellige bonuser eller andre skjulte nivåer. Nintendo Switch-versjonen av spillet har også Funky Kong som en ny spillbar karakter.

Handling[rediger | rediger kilde]

Samtidig som karakterene skal feire bursdagen til Donkey Kong, blir øya deres angrepet av Snowmads - arktiske inntrengere. Lederen deres, Lord Fredrik, blåser i et kraftig horn som skaper en frossen vind og en drage av is. Donkey Kong og hans venner blir blåst langt vekk. Snowmads og Lord Fredrik legger deretter beslag på den nå frosne Donkey Kong Island.

Donkey Kong og hans venner må deretter reise over en rekke øyer, for å komme tilbake til Donkey Kong Island. De tar seg gjennom den frosne festningen til de møter lederen for Snowmads, Lord Fredrik, som utfordrer dem til en slåsskamp dypt inne i en vulkan. Donkey Kong må også få tak i Fredriks horn, for å produsere en bris som skal tine opp Donkey Kong Island igjen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]