Brentford FC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Brentford
Brentford Football Club
Brentford
Stiftet 1889
Kallenavn The Bees
Hjemmebane Griffin Park
Kapasitet 12.300
Championship
Annet Nr. 5 i Championship
i 2014/15-sesongen
Administrasjon
Manager Mark Warburton
Kit left arm brentfordfc1415h.png Kit body brentfordfc1415h.png Kit right arm brentfordfc1415h.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
hjemmedrakt
Kit left arm shoulder stripes black stripes.png Kit body shoulder stripes vneck.png Kit right arm shoulder stripes black stripes.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
bortedrakt

Brentford Football Club er en engelsk fotballklubb som spiller i Championship. Klubben ble stiftet i 1889, og ble valgt inn i The Football League i 1920. «The Bees», som er kallenavnet til Brentford, spiller hjemmekampene sine på Griffin Park i Brentford. Brentford er et sted i bydelen Hounslow som ligger i det vestlige London.

Uwe Rösler med fortid som spiller og manager i Norge var trener for laget i to og en halv sesong. Han førte laget til midt på tabellen i 2011-12 og til 3. plass i sesongen 2012-13. De vant en dramatisk semifinale over to kamper mot Swindon Town som ble avgjort på straffesparkkonkurranse, men tapte finalen på Wembley mot Yeovil. I 2013-14 gikk Rösler til Wigan Athletic midt i sesongen og hans assistent, Mark Warburton overtok som hovedtrener. Laget kom på andre plass i serien og rykket direkte opp til Championship. Det var 21 år siden laget sist spilte på andre nivå i ligaen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]