Yeovil Town FC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Yeovil Town
Yeovil Town Football Club
Yeovil Town
Stiftet1895
Nettsidehttps://www.ytfc.net/
Idrettsgren(er)FotballRediger på Wikidata
KallenavnThe Glovers
HjemmebaneHuish Park
Kapasitet9 565
LigaNational League
LandStorbritannia
StedYeovil
AnnetNr. 12 i National League 2021–2022
Administrasjon
StyrelederJohn Fry
HovedtrenerDarren Way
Kit left arm.png Kit body greenhoops.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm greenborder.png Kit body.png Kit right arm greenborder.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Yeovil Town Football Club er en engelsk fotballklubb som spiller i National League. Byen Yeovil ligger i den engelske regionen Sørvest-England, omtrent sju mil sør for Bristol.

Klubben ble stiftet i 1895, og rykket opp til The Football League i 2003. «The Glovers», som er kallenavnet til Yeovil Town, spiller hjemmekampene sine på Huish Park i Yeovil, en bane de har brukt siden rundt 1990. Før de spilte de på Huish Ground, en bane som var beryktet for en betydelig sideveis skråning (kalt The sloping pitch eller The Yeovil slope).

Klubben var kjent som den klubben utenfor ligaen som hadde slått flest ligaklubber ut av FA-cupen. Fra 1945 til klubben selv ble ligaklubb i 2003 hadde den slått i alt 20 ligaklubber ut av FA-cupen. Dette er fortsatt mer enn noen annen klubb utenfor ligaen har klart. Mest berømt er bragden fra 1949 da de slo Sunderland AFC med 2–1 etter ekstraomganger.

I 2012/13 sesongen rykket Yeovil Town opp til championship for første gang i historien. De ble nr. 4 i League One og spilte playoff-semifinaler mot Sheffield United (2-1 sammenlagt) før de slo Brentford 2-1 på Wembley i playoff-finalen foran 42 000 tilskuere.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]