Blindern videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Blindern videregående skole
Blindern videregående skole.jpg
MottoEn skole med mangfold og universitetssamarbeid
Typevideregående skole
Grunnlagt2014 (7 år siden)
KommuneOslo
BydelNordre Aker
AdresseSognsveien 80
RektorHege Haugland
Elever800 (2021)
Ansatte100 (2021)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Blindern videregående skole
59°57′00″N 10°43′41″Ø

Blindern videregående skole ligger ved Ullevål stadion, på Sogn i Oslo. Høsten 2014 ble skolen etablert i deler av byggene til den nedlagte Sogn videregående skole. To av fløyene ble rehabilitert for å ta over tilbudene til Berg videregående skole og Fagerborg videregående skole. Skolen tilbyr studiespesialiserende og International Baccalaureate. Skolen er en Universitetsskole med tett samarbeid med Universitetet i Oslo. Dette samarbeidet gir elever og lærere muligheten til å delta på ulike læringsarenaer og å møte forskere og studenter. Skolen har som et av sine fremste satsningsområder å gi elevene god forberedelse og forståelse for muligheter innen høyere utdanning.

Historie[rediger | rediger kilde]

Blinderen vgs veggen ved porten til gamle Sogn videregående skole

Økningen i folketallet i Oslo bidro til en større omlegging av skolestrukturen i fra 2010. Berg og Fagerborg videregående skole ligger i områder med økt behov for grunnskoler. Siden de samtidig hadde behov for rehabilitering, ble de planlagt for ombygging. Tilbudene på Sogn videregående skole ble flyttet til Kuben videregående skole på Økern høsten 2013, og det store skoleanlegget ble stående tomt.[1]

Hovedbygget på Sogn består av fire sammenhengende fløyer, noen mindre tilbygg, en større verkstedshall på nordsiden og et verkstedsbygg for bygg- og anleggsteknikk mot Store ringvei. Blindern videregående skole er plassert i de to vestligste fløyene som ligger i tilknytning til Sogn bad og skolens idrettshall.

Blindern videregående skole (april 2018)

Skolen er planlagt utvidet med ungdomstrinn om noen år. Den vil da bli Osloskolens 2. kombinerte ungdomsskole og videregående skole sammen med Fyrstikkalleen skole.[2] 8-13 skolen Bjørnholt skole ble delt med egen vgs, Bjørnholt videregående skole høsten 2016.

Blindernrevyen[rediger | rediger kilde]

Både Fagerborg og Berg videregående skoler hadde sterke revytradisjoner i sin tid. Blindern vgs videreførte denne tradisjonen fra og med første skoleår i 2014. Navnet Blindernrevyen er tidligere brukt for det som siden er kjent som UKA på Blindern. Det oppsto diskusjon rundt hva det nye navnet på revyen på Blindern vgs skulle være og navnet Fagerbergrevyen ble arrangert ved Blindern vgs i 2015 og 2016.[3][4]

Rektorer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nuvola apps bookcase.pngDenne utdanningsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
Oslo komm.svgDenne Oslorelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.