Kongshavn videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kongshavn videregående skole
2013-06 Kongshavn.jpg
Skolen ved åpningen i 2013
Skoletypevideregående skole
Grunnlagt2013
KommuneOslo
BydelNordstrand
AdresseKongsveien 30
RektorKnut Jørgen Kopperud
Elever547 (2016)
Ansatte60 (2016)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Kongshavn videregående skole
59°53′51″N 10°45′38″Ø

Kongshavn videregående skole er en offentlig videregående skole i bydel Nordstrand i Oslo. Skolen ble etablert i bygget til den gamle Sjømannsskolen i Ekebergskråningen, og åpnet offisielt 15. august 2013. Nordstrand videregående skole med ca. 45 ansatte og utdanningstilbud for ca. 300 elever ble relokalisert til den nye skolen. Rektor Jan Ljøner ble med fra Nordstrand og ledet Kongshavn vgs gjennom de tre første årene.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Skolen har et bredt fagtilbud innen Utdanningsprogram for studiespesialisering med særlig vekt på realfag og økonomiske fag. Fra 2015/2016 tilbyr skolen også breddeidrett som programfag. Entreprenørskap og bedriftsutvikling er et særlig satsingsområde og skolen arrangerer hvert år en stor, internasjonal gründercamp med deltagelse fra Tyskland og Slovenia. På gründercampen får elevene relle oppdrag for reelle oppdragsgivere som EoN Ruhgas, Möllergruppen, Dell og Ekebergparken.

Hvert år deler skolen ut Ekebergparkens pris til en elev som har utmerket seg både faglig og sosialt og som lever opp til skolens verdier; åpen, trygg, trivelig, ambisiøs, inkluderende og respekterende.

Skolen har videreført prosjektet Vg2 i Berlin som ble etablert av Nordstrand vgs i 2008. Det er et tilbud der elever i Osloskolen kan ta hele Vg2 studiespesialisering ved et gymnas i Berlin. De får støtte av norsk kontaktlærer som bor i Berlin hele året og norske «skyggelærere» som følger opp elevene med besøk i Berlin 4-8 ganger i året. Elevene følger både norske og tyske læreplaner og får karakterer og har eksamen som om de går på skole i Norge. Per 2016 har mer enn 100 elever gjennomført Vg2 i Berlin.

Kongshavnrevyen[rediger | rediger kilde]

Mer enn halvparten av skolens elever deltar i revyen som spilles i januar hvert år. Den første Kongshavnrevyen i 2013 fikk navnet Blanke Ark og i 2014 ble dette fulgt opp med revyen Studer, Prester, Regjer. I 2015/2016 fikk Nå står ikke verda tell påske karakterene 5 og 6 i Aftenposten og Nordstrand Blad.

Rektorer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]