Hopp til innhold

Etterstad videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Etterstad videregående skole
Etterstad videregående skole
MottoEn skikkelig yrkesskole
LandNorge
TypeVideregående skole
Org.nummer974591022
Grunnlagt1890; 134 år siden (1890)
KommuneOslo
BydelGamle Oslo
AdresseEtterstadsletta 5
RektorElin Stavrum
Elever600
Ansatte117
Nettstedhttps://etterstad.vgs.no
Beliggenhet
Kart
Etterstad videregående skole
59°54′35″N 10°47′46″Ø

Etterstad videregående skole er en videregående skoleEtterstad i bydel Gamle Oslo i Oslo. Skolen ble etablert som Christiania maritime skole i 1890, da beliggende på Grünerløkka. Skolen fikk senere navnet Oslo maskinistskole, før den ble Oslo teknisk-maritime skole (OTMS) i 1957. 1. januar 2001 ble Oslo kokk- og stuertskole (OKSS) slått sammen med OTMS, og den nye skolen fikk da dagens navn, Etterstad videregående skole.

Dagens bygninger er tegnet av Frithjof Stoud Platou og oppført i 1964. Skolen fikk i 2004 et tilbygg med blant annet et nytt bibliotek. Skolen fikk også rehabilitering av de gamle lokalene i 2007.

Skolen tilbyr programfagene elektrofag, restaurant- og matfag, service og samferdsel og teknikk og industriell produksjon. Skolen har lang historie med tilbud innen de maritime og tekniske fagene, samt restaurant- og matfag. Skolen driver restauranten «Neptun» og en delikatessebutikk, «Skolens delikatesseutsalg», i Biskop Jens Nielssøns gate 10, ved krysset til Etterstadsletta og en rundkjøring som leder til Strømsveien. Det første OBOS borettslaget Etterstad 1 ligger like over gaten, Etterstadsletta. Det er kort avstand til Helsfyr stasjon.

Fra 2014 fikk skolen en avdeling på Sogn, i verkstedsbygget til nedlagte Sogn videregående skole under navnet Etterstad videregående skole, avdeling Ullevål.

Etterstad videregående skole, avdeling Ullevål

Oslo kokk- og stuertskole[rediger | rediger kilde]

Oslo kokk- og stuertskole (OKSS) ble etablert i 1957, og slått sammen med OTMS til Etterstad vgs i 2001.

Rektorer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]