Etterstad videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Etterstad videregående skole
Skolen.jpg
Etterstad videregående skole
MottoEn skikkelig yrkesskole
TypeVideregående skole
Grunnlagt1890
KommuneOslo
BydelGamle Oslo
AdresseEtterstadsletta 5
RektorElin Stavrum
Elever600 (2016)
Ansatte117 (2016)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Etterstad videregående skole
59°54′35″N 10°47′46″Ø

Etterstad videregående skole er en videregående skoleEtterstad i bydel Gamle Oslo i Oslo. Skolen ble etablert som Christiania maritime skole i 1890, da beliggende på Grünerløkka. Skolen fikk senere navnet Oslo maskinistskole, før den ble Oslo teknisk-maritime skole (OTMS) i 1957. 1. januar 2001 ble Oslo kokk- og stuertskole (OKSS) slått sammen med OTMS, og den nye skolen fikk da dagens navn, Etterstad videregående skole.

Dagens bygninger er tegnet av Frithjof Stoud Platou og oppført i 1964. Skolen fikk i 2004 et tilbygg med blant annet et nytt bibliotek. Skolen fikk også rehabilitering av de gamle lokalene i 2007.

Skolen tilbyr programfagene elektrofag, restaurant- og matfag, service og samferdsel og teknikk og industriell produksjon. Skolen har lang historie med tilbud innen de maritime og tekniske fagene, samt restaurant- og matfag. Skolen driver restauranten «Neptun» og en delikatessebutikk, «Skolens delikatesseutsalg», i Biskop Jens Nielssøns gate 10, ved krysset til Etterstadsletta og en rundkjøring som leder til Strømsveien. Det første OBOS borettslaget Etterstad 1 ligger like over gaten, Etterstadsletta. Det er kort avstand til Helsfyr stasjon.

Fra 2014 fikk skolen en avdeling på Sogn, i verkstedsbygget til nedlagte Sogn videregående skole under navnet Etterstad videregående skole, avdeling Ullevål.

Etterstad videregående skole, avdeling Ullevål

Oslo kokk- og stuertskole[rediger | rediger kilde]

Oslo kokk- og stuertskole (OKSS) ble etablert i 1957, og slått sammen med OTMS til Etterstad vgs i 2001.

Rektorer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]