Kirkeveien videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kirkeveien videregående skole
MottoKunnskap, trivsel og trygghet, gir selvtillit og personlig vekst
LandNorge
Typevideregående skole
Org.nummer973626396
Grunnlagt1968; 54 år siden (1968)
Region/fylkeOslo
KommuneOslo
BydelSt. Hanshaugen
AdresseLille Ullevål, Ullevål sykehus
RektorArne Sygard
Elever75
Ansatte10 (rektor + 8 pedagogiske stillinger + merkantilt ansatt)
Beliggenhet
Kart
Kirkeveien videregående skole
59°56′21″N 10°44′12″Ø

Kirkeveien videregående skole er en videregående skole ved Ullevål sykehus i bydel St. Hanshaugen i Oslo. Skolen er tilrettelagt for elever med bakgrunn fra rusmisbruk eller elever som har sosiale eller psykiske problemer. Skolen, eller det som da var et tilbud, ble opprettet i 1968 som Psykiatrisk avdeling XVI på Ullevål sykehus.

Skolen tilbyr undervisning i de seks grunnleggende fagene som gir studieforberedende studiekompetanse. Disse er norsk, engelsk, matematikk, naturfag, historie og samfunnsfag.

Kirkeveien er en av tre videregående skoler i Oslo som tilrettelegger for elever med sosiale og psykiske vansker. De andre er Eikelund videregående skole og Kongsskogen videregående skole.

Historie[rediger | rediger kilde]

Kirkeveien videregående skole har en historie som begynner med Psykiatrisk avdeling XVI på Ullevål sykehus i 1968. Bakgrunnen for skolen var behovet for et behandlingstilbud til det økte narkotikaproblemet som oppstod i Oslo på den tiden. Lederen av avdelingen på Ullevål, Henrik Bauge, var også politioverlege. En del av ungdommene som ble brakt inn av politiet var i skolepliktig alder og det ble derfor ansatt to lærere ved avdelingen.

Avdelingen fikk så nye navn, først 16. avdeling, og så Psykiatrisk avdeling C før den fikk navnet "Undervisning ved institusjoner for bl.a stoffmisbrukere". Etter ønske om et mindre belastende navn fikk skolen navnet Kirkeveien videregående skole på slutten av åttitallet.

Tilbudet var den første tiden samlokalisert med de psykiatriske avdelingene og skolens ansatte deltok på avdelingsmøtene. Det gjorde at kontakt mellom lærere og behandlere ble tett.

I 1992 ble avdelingen den psykiatriske avdelingen omorganisert. Skolen sto i fare for å bli hjemløs, men både fagmiljøet på Ullevål og Oslo kommune så at skolen var et viktig element i behandling. Kirkeveien videregående skole ble dermed relokalisert og ble en selvstendig enhet. Det ble det gamle våningshuset på Lille Ullevål gård. Denne sveitservillaen har siden grunnleggelsen av Ullevål sykehus fungert både som direktørens residens, sykepleierbolig og kurslokaler for ansatte ved sykehuset.

Hvert år avvikler skolen mellom 175 og 225 individuelle eksamener og mellom 15 og 25 elever fullfører og går videre i utdanningssystemet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]