Hersleb videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hersleb videregående skole
140824 Hersleb01.JPG
MottoFremtiden begynner hos oss
Skoletypevideregående skole
Grunnlagt2014
KommuneOslo
BydelGamle Oslo
AdresseHerslebs gate 20b
RektorAstrid Grytte
Elever584 (2016)
Ansatte75 (2016)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Hersleb videregående skole
59°55′5″N 10°45′51″E

Hersleb videregående skole er en videregående skole i Herslebs gate i Oslo. Skolen ble etablert høsten 2014 i de verneverdige byggene til den nedlagte Hersleb skole. Den gamle skolen med historie fra 1922 gjennomgikk omfattende rehabilitering og asbestsanering for å stå klar til å ta over utdanningstilbudene fra Sofienberg videregående skole, i tillegg til nye tilbud innen studiespesialisering. Rehabiliteringen hadde en kostnadsramme på over 500 millioner kroner.[1]

Skoleåret 2013-14 var Sofienberg vgs midlertidig plassert i byggene til den tidligere Bredtvet videregående skole. Hersleb videregående skole tok også over noen av tilbudene innen helse- og oppvekstfag, apotektekniker, helsesekretær og tannhelsesekretær fra Kuben videregående skole. Det gamle bygget til Sofienberg vgs i Trondheimsveien 48 ble samtidig rehabilitert til ny grunnskole, Sofienberg skole.

Navnet Hersleb ble videreført fra Hersleb skole. Skolens navn er preget i fasaden, og fasaden er vernet. Navnet er gitt etter gaten den ligger i, som hedrer professor i teologi Svend Borchmann Hersleb.

Rektorer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Aftenposten/Osloby.no (3. august 2014): Åpner dørene til 14 «nye» Oslo-skoler, hentet 3. august 2014

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

OslostubbDenne Oslorelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.