Oslo Nye Høyskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Bjørknes College)
Hopp til navigering Hopp til søk
Oslo Nye Høyskole
Bjørknes Høyskole Fasade høyre.jpg
Grunnlagt1998
KommuneBydel St. Hanshaugen
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Oslo Nye Høyskole
59°55′54″N 10°44′44″Ø

Oslo Nye Høyskole (ONH), som inntil oktober 2021 het Bjørknes Høyskole,[1] er en privat høyskole som tilbyr høyere utdanning innen helsefag, samfunnsvitenskap, økonomi og administrasjon.

Høyskolen underviser om lag 2500 studenter på sted og nett med et praktisk og forskningsbasert fokus. Høyskolebygget er en del av Campus Lovisenberg ved St. Hanshaugen i Oslo.

Historie[rediger | rediger kilde]

Starten var i 1997 da Bjørknes Privatskole startet opp et høyskoleprogram innen fysioterapi i samarbeid med Hogeschool Enschede i Nederland, hvor studentene tok første året i Oslo. Studiet fikk støtterett i Statens lånekasse i april 1998. Et tilsvarende program startet så opp høsten 1998 innen Media i et samarbeid med Edith Cowan University i Perth i Australia. I januar 1999 kom så det tredje tilsvarende program i gang innen sykepleie. Denne gang i samarbeid med Flinders University i Adelaide i Australia..[trenger referanse]

I 2008 ble Bjørknes Høyskole formelt etablert og skilt ut som eget aksjeselskap og datterselskap av Bjørknes AS..[trenger referanse] I 2019 ble Sonansgruppen høyskolens nye eiere.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Vi har byttet navn!; oslonyehoyskole.no, 19.10.2021

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]