Sonans privatgymnas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sonans Gruppen
Org.formAksjeselskap
Org.nummer980 711 021
BransjeUtdannelse
Etablert23. april 1999
Hovedkontor Oslo
LandNorge
Adm. dir. Erik Brandt
Antall ansatte500
Nettsted Offisielt nettsted

Sonans er en privat tilbyder av allmennfaglig utdanning på videregående skoles nivå. Tilbudet dekker tilbud til privatister (16 år og eldre) og til elever med skolerett (16–19 år)

Historie[rediger | rediger kilde]

Sonans ble opprettet som Stavanger Private Gymnas våren 1989. Navnet ble endret til Sonans i 1999.

Organisering[rediger | rediger kilde]

Sonans Gruppen[rediger | rediger kilde]

Sonans er en del av Lumi Gruppen. Kontoret er lokalisert i Oslo.

Sonans[rediger | rediger kilde]

Sonans er en kjede av skoler for allmennfaglig videregående utdanning for privatister. Det er privatgymnas i Bergen, Bodø, Drammen, Fredrikstad, Kristiansand, Lillestrøm, Oslo, Porsgrunn, Sandvika, Ski, Stavanger, Tromsø, Trondheim, og Tønsberg. Undervisningen foregår på kortere tid enn på videregående skoler, men med flere timer i uken. Elever kan også ta enkeltfag for å forbedre vitnemålet sitt eller for å oppnå allmenn studiekompetanse. Ved endt undervisning går alle elever opp til eksamen som privatister.

Videregående skole[rediger | rediger kilde]

Alle videregående skoler er pr. 2017 solgt ut av Sonans-konsernet,[trenger referanse] og skolen fremstår som en ren privatistskole, i likhet med Bjørknes.

Nettstudier[rediger | rediger kilde]

Sonans Nettstudier er en nettbasert videregående skole med allmenne fag. Elevene ved dette tilbudet har samme rettigheter og muligheter som privatister ved de øvrige skolene i Sonans.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nuvola apps bookcase.pngDenne utdanningsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.