Sonans privatgymnas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sonans privatgymnas
Org.formAksjeselskap
Org.nummer980 711 021
Etablert1989
Morselskap Lumi GruppenRediger på Wikidata
Hovedkontor OsloRediger på Wikidata
LandNorge
Nettsted Offisielt nettsted

Sonans er en privat tilbyder av allmennfaglig utdanning på videregående skoles nivå. Tilbudet dekker tilbud til privatister (16 år og eldre) og til elever med skolerett (16–19 år)

Sonans ble opprettet som Stavanger Private Gymnas våren 1989. Navnet ble endret til Sonans i 1999.

Organisering[rediger | rediger kilde]

Sonans er en del av Lumi Gruppen. Kontoret er lokalisert i Oslo.

Sonans er en kjede av skoler for allmennfaglig videregående utdanning for privatister. Det er privatgymnas i Bergen, Drammen, Fredrikstad, Kristiansand, Lillestrøm, Oslo, Sandvika, Ski, Stavanger, Tromsø, Trondheim, og Tønsberg. Undervisningen foregår på kortere tid enn på videregående skoler, men med flere timer i uken. Elever kan også ta enkeltfag for å forbedre vitnemålet sitt eller for å oppnå allmenn studiekompetanse. Ved endt undervisning går alle elever opp til eksamen som privatister.

Alle videregående skoler er pr. 2017 solgt ut av Sonans-konsernet,[trenger referanse] og skolen fremstår som en ren privatistskole, i likhet med Bjørknes.

Sonans Nettstudier er en nettbasert videregående skole med allmenne fag. Elevene ved dette tilbudet har samme rettigheter og muligheter som privatister ved de øvrige skolene i Sonans.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]