Bærums Verk Hauger Idrettsforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bærums Verk Hauger
Bærums Verk Hauger Idrettsforening
Org.nummer871 521 972
Stiftet2. april 1896
som Bærums Verk Sportsforening
LederAnne Beate Ekeren
Nettsidehttps://www.bvhif.no/
Idrettsgren(er)
KallenavnBVH
HjemmebaneBelset
Gommerud
Gullhaug skole
Haugerbanen
Hauger skole
Rud kunstgress
Rykkinnhallen
Liga8. divisjon (2014)
UtmerkelserAkershus fylkes kulturpris
LandNorge
By/kommuneBærum
StedRykkinn
Administrasjon
Daglig lederAnders Berge

Bærums Verk Hauger Idrettsforening (stiftet 2. april 1896 som Bærums Verk Sportsforening) er et idrettslag som dekker områdene Bærums Verk, Rykkinn, Kolsås og i noen grad også Løkenhavna, Lommedalen, Vøyenenga og Hauger i Bærum. Klubben driver idag med bordtennis, cheerleading, Amerikansk fotball, fotball, håndball, innebandy og langrenn. Tidligere var også basketball en del av breddeidretten i idrettsforeningen, men denne ble lagt ned i 2010 da siste lag meldte overgang til Sandvika Basketballklubb.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Idrettsforeningen ble stiftet 2. april 1896 som Bærums Verk Sportsforening, men 3. februar 1917 endret foreningen navn til Bærums Verk Idrettsforening.

1. januar 2014 fusjonerte Bærums Verk med Hauger Fotballklubb, en ren fotballklubb stiftet i 1969 fra Rud området, for å skape et godt og differensiert tilbud i ungdomsfotballen.[1]

Idretter[rediger | rediger kilde]

Basketball[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: 3B / Bærums Verk

Bærums Verks avdeling for basketball ble opprettet i 1979 og A-laget for menn var lenge blant Norges beste. Herrelaget vant totalt 6 kongepokaler som Norgesmestere i 1989, 1990, 1991, 1992, 1998 og 2004. På grunn av manglende rekruttering og generell avtagende oppslutning rundt basketball som idrett i Bærum har klubbens basketsatsing de senere årene foregått i samarbeid med andre klubber i Asker og Bærum.

På herresiden startet klubben samarbeidsprosjektet 3B Basketball i 2002 sammen med EB-85 og Asker BBK. Initiativtaker til prosjektet var nåværende BLNO-trener Pål Berg og tanken var å kunne gi de beste basketspillerne i distriktet mulighet til å utvikle seg i fellesskap. Det nye laget, 3B, ble derfor registrert til spill i både Junior A-serie og U20-serien for menn. Asker trakk seg etter hvert fra samarbeidet og klubben endret etter hvert navn til 3B/Bærums Verk. Sandvika BBK og Lommedalen BBK sluttet seg etter hvert til samarbeidet og navnet på klubben ble våren 2009 endret til Bærum Basket og lagene ble etter hvert overført til de andre klubbene. På damesiden har Bærums Verk Basket hovedsakelig samarbeidet med Asker BBK og A-laget ble i 2009 formelt hetende Asker og hører inn under Asker som klubb.

Fotball[rediger | rediger kilde]

BVH Fotball er den største idretten i idrettslaget BVH. Sportslig leder i fotballgruppen hos BVH er Haaken Kylling.

A-lag herrer hos BVH spiller i 5. divisjon i 2023 etter opprykk fra 6. divisjon i 2022.[2] Damelaget spiller i 3. divisjon i 2023 etter å ha rykket ned fra 2. div i 2022.[3]

Juniorlaget gutter spiller i 1. divisjon[1].

Klubben drifter sitt eget fotballakademi som har treninger på ettermiddagen mandag til fredag i Bærum Idrettspark på Rud.

Klubben har hatt flere spillere på Equinors talentleir og Vålerenga spiller Aleksander Hammer Kjelsen gikk gradene i BVH før han signerte proffkontrakt med Vålerenga.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Profilhåndbok Bærums Verk og Hauger IF» (PDF). Bærums Verk og Hauger IF. 7. april 2014. Arkivert fra originalen (.doc) 26. oktober 2014. Besøkt 7. oktober 2014. 
  2. ^ Fotball.no
  3. ^ Fotball.no

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]