Hopp til innhold

Bærums Skiklub

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bærums Skiklub
Org.nummer974 920 492
Nettsidehttps://www.bsk.idrett.no/
Idrettsgren(er)skiidrett
Overordnet forb.Akershus Skikrets
LandNorge
By/kommuneBærum
StedVøyenenga
Bærums Skiklubs hytte på Sollihøgda. Nasjonalbiblioteket

Bærums Skiklub er en skiklubb fra Bærum i Akershus, stiftet 19. desember 1885. Klubben er organisert i Akershus Skikrets i Norges Skiforbund.

Skiidrett var populært i jordbruksområdene i Bærum og var organisert i Bærum skytterlag fra midten av 1860-tallet. I Evjebakken, hvor gamle Bærum sykehus ligger, ble det arrangert skirenn i 1868. Utover 1870-tallet ble Vallerbakkene og Kirkerudbakkene ved Sandvika tatt i bruk. De kjente skiløperne fra Telemark kom for å delta i rennene her. Også skytterlaget arrangerte flere renn og det første rennet omtalt i pressen var et renn ved Horni gård ved Skui i 1875.

To år etter at Christiania Skiklub ble stiftet, ble det i 1879 arrangert renn i Husebybakken. Her ble verdens første virkelige hopprenn arrangert i en kombinert variant med både langrenn og hopprenn i ett.

På 1880-tallet ble det vanligere at skiidretten ble organisert i egne idrettslag. Derfor ble Bærums Skiklub stiftet 19. desember 1885 av 21 skientusiaster på Edvard Lillehagens malerverksted ved Kadettangen og skiløperne fra skytterlaget søkte seg naturlig dit. Klubben har klubbhus og anlegg i Kirkerudbakken, men hadde tidligere klubbhus på Sollihøgda med egen lysløype. Klubben har ca. 2 500 medlemmer innenfor blant annet langrenn, skiskyting, alpint, snowboard, telemarkskjøring og orientering.

Bærums Skiklub arrangerte NM på ski i 1950, 1965 og 1985.

I 2004 ble Asker og Bærum Freestyleklubb slått sammen med Bærums Skiklubb.

Kjente utøvere

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]