Øvrevoll Hosle Idrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Øvrevoll Hosle
Øvrevoll Hosle Idrettslag
Stiftet26. september 2007
LederKaare M. Risung
Nettsidehttp://www.ohil.no/
Idrettsgren(er)
bandy, baseball, fotball, håndball, skisport
HjemmebaneHoslebanen
Liga1. divisjon (fotball)
5. divisjon (fotball)
1.divisjon (bandy)
LandNorge
Kit left arm.png Kit body greenshoulders.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Øvrevoll Hosle Idrettslag (stiftet 26. september 2007) er et norsk idrettslag fra Bærum. Klubben er en sammenslåing av Øvrevoll Ballklubb og Hosle Idrettslag. Klubben tilbyr idrettene fotball, håndball, bandy, skihopp, kombinert, langrenn, soft/baseball, samt idrettsskole.

Historie[rediger | rediger kilde]

Hosle[rediger | rediger kilde]

Hosle var en klubb som opprinnelig ble stiftet i 1947 og holdt til på Hosle i Bærum. I starten het klubben Grav og Voll IL og på 60-tallet ble dette endret til Bæring IL. På 80-tallet slo den seg sammen med Hosletoppen IL og det nye navnet ble Hosle IL som klubben inntil nylig var kjent under. Klubben drev med bandy, fotball, hopp, håndball og langrenn.

Øvrevoll[rediger | rediger kilde]

Øvrevoll Ballklubb ble stiftet 26. april 1955. I starten kalte man seg Øvrevollkameratene, men dette ble etter hvert endret til Øvrevoll BK. Klubbens aktivitet foregikk opprinnelig på parkeringsplassen ved Øvrevoll Galoppbane, men fra tidlig på 1960-tallet brukte man Jarmyra, der et klubbhus ble åpnet i 1968. Klubben drev med fotball fra starten og tok opp bandy i 1960 – anført av Eigil Dahl og Svein Wiel Jørgensen. Bandyavdelingen hadde stor vekst i 60 årene, men fikk problemer da hjemmebanen Nadderud Stadion ikke lenger ble islagt etter 1979.

Hvorfor sammenslåing?[rediger | rediger kilde]

I 1990 ble bandyavdelingene i Øvrevoll BK og Hosle IL slått sammen til Øvrevoll Hosle av Arne Christoffersen, Petter Mortvedt og Petter Conradi. Samarbeidet førte til sterk vekst utover i 90-årene, med naturisbanen på Hosle og kunstisen på Rud/Hauger som sentrum for driften.

På 2000-tallet kom tanken om full sammenslåing av begge klubbene opp fordi man også begynte å samarbeide om Hosles A-lag i fotball. For å gjøre det enklere for spillere som opprinnelig var med i Øvrevoll ble klubbene i 2007 slått sammen til én. Det ble diskutert om man bare skulle slå sammen fotballavdelingen av klubbene, men man valgte full sammenslåing.

Meritter[rediger | rediger kilde]

I bandy har Øvrevoll Hosle ett NM-gull i småguttklassen (99), fem i gutteklassen (72, 99, 00, 01 og 07) og fire ettmålstap i NM-finaler for junior. A-laget spilte i eliteserien i 1980, 2005 og 2006, men klubben trakk laget rett foran 2007-sesongen fordi man ikke klarte å drifte det. Seniorlaget ligger nå (2013/14) i 1. divisjon. Omkring tusenårskiftet fikk klubben to ganger Aftenpostens pokal som bredeste og beste klubb blant de yngre.

Kvinnelaget i fotball spiller for tiden i 1. divisjon, 2. divisjon og i 4. divisjon.

Herrelaget i fotball spiller for tiden i 5. divisjon.

Klubbens mest kjente medlem er skihopperen Bjørn Einar Romøren.

Sportslige fasiliteter[rediger | rediger kilde]

  • To gressbaner for 11-er fotball
  • To grusbaner for 11-er fotball
  • To kunstgressbane for 11-er fotball (DNB Arena Hosle og Jarmyra kunst)
  • To gressbaner for 7-er fotball
  • Én kunstgressbane for 7-er fotball (kan også være 3 baner for 5-er fotball)
  • Fem små gressletter (for trening)
  • Deler av Eikelibanen (for trening)

Klubbavis[rediger | rediger kilde]

Øvervoll Hosle har en egen klubbavis som heter Sportsavisen som trykkes i 10 000 eksemplarer og distribueres til de som bor i områdene klubben dekker. Sportsavisen bringer artikler skrevet av ledelsen og av lagledere. Det skrives om mål for Øvrevoll Hosle IL som idrettslag, om morsomme cup-er som lag har deltatt i og begivenheter arrangert av klubben.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]