Idrettslaget Jutul

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jutul
Idrettslaget Jutul
Stiftet1930
LederElling Enger
HjemmebaneSkuisletta kunstgress
Kapasitet5 div
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Idrettslaget Jutul (stiftet i 1930) er en sportsklubb på Skui i Bærum kommune, Akershus. Navnet er en dialektform av ordet jotun (troll). Jutul har mange forskjellige aktiviteter for barn og voksne. I 2004 startet Jutul arrangementet "Opp Kantebakk".

Jutul er delt inn i forskjellige grupper: ski/friidrett, fotball, volleyball, ishockey og idrettsskolen for barn.

Jutul Fotball[rediger | rediger kilde]

Fotballgruppen er den største, og A-laget rykket i 2007 opp til 3. divisjon. I 2010 havnet de på tredjeplass i avdeling 3. A Laget har klart å rykke ned to divisjoner på like mange sesonger etter å ha mistet noen sentrale spillere, og ligger nå på bunnen av 5 divisjon pr 2014.

Thomas Finstad er Jutuls store sønn. Han gikk rett før sesongstart 2008 fra Strømsgodset til Bærum, hvor han også spilte på aldersbestemte lag, men det er ventet at han returnerer til Jutul når han finner det for godt å trappe ned fotballen.

Jutul Ishockey[rediger | rediger kilde]

Klubben har eksportert mange spillere til Eliteserien, og da særlig til Frisk Asker. Tom Erik Olsen og Michael Smithurst har flere sesonger og Norgesmesterskap for Storhamar Dragons. Per Kristian Vellan og Magnus Willy Danielsen har begge spilt for TIK.

Sesongen 2008/09 var Jochim Flaten og Garth Lunde Smestad med på å ta seriegull med Frisk Asker. Jonas Oppøyen spiller i dag for VIF. Dagens trener for Jutuls A-lag er Jan Erik Johansen, som har spilt flere sesonger i toppdivisjonen og en rekke med landslags kamper. Kristian "Kitten" Magnus Lingsom, har også hatt sine sesonger i Frisk sammen med Jan Erik Smithurst og Lars Erik Solberg. En annen som har preget Jutul gjennom flere år er Otto Otterstad.

Hockeyen i Jutul startet opp tidlig på femtitallet, og den gangen var Bærum den førende hockeykommunen i landet.

De siste årene har Jutul Hockey vært i toppen av 2. divisjon med 3 andreplasser og 3 seriemesterskap uten å ta skrittet opp i nest øverste nivå i norsk hockey. Man har i denne tiden hatt en jevn tilvekst fra egen juniorstall samtidig som nedtrappende Friskstjerner som Dag Høyem og Ricard Fjell har vært med å prege hockeykamper i Bærum ishall. Tidligere Frisk- og Landslagsmålvakt Halvor Hårstad-Evjen trekker for tiden i Jutulfarger ettersom han måtte operere etter fjorårets jubelsesong.

Jutul Hockey spiller fra sesong 2011/2012 i 1.divisjon.

Per i dag er Jutul alene om å sette Bærum på hockeykartet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]