Hopp til innhold

Høvik Idrettsforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Høvik Idrettsforening (stiftet 1. juni 1919) er et idrettslag fra Høvik i Bærum. Klubben tilbyr idrettsaktiviteter som alpint, bandy og fotball og rekrutterer hovedsakelig fra områdene Høvik Verk, Høvik og Blommenholm i Bærum.[1] Totalt har Høvik 2500 medlemmer, og har tilhold på Høvikbanen. Klubbfargene er blått og hvitt. Høvik spiller i eliteserien i bandy for menn og kvinner. I fotball startet Høvik opp A-Lag i 2014, noe klubben ikke hadde hatt på mange år. Høvikbanen fikk kunstgress i 2011. Høvik har tidligere også hatt ishockey på programmet, og hadde egen bane på sitt anlegg. Klubben spilte på øverste nivå i norsk ishockey sesongene 1956/57 (6.-plass) og 1957/58 (7.-plass).

Utdypende artikkel: Høvik Bandy

Bandyavdelingen i Høvik har omtrent 500 aktive fra bandyskolen til A-lag, og et støtteapparat på om lag 70 personer. Høvik spiller i eliteserien både for kvinner og menn. Klubben har siden 2007 hatt stabile kunstisforhold på Høvikbanen, noe som har gitt ny giv i bandyavdelingen. Klubben arrangerer hver sesong BandyAkademi, Bandyskole, og aldersbestemt aktivitet for alle årskull, fra 1.klasse til veteranbandy for de over 50. Utenom de faste treningstidene er kunstisen åpen og gratis tilgjengelig for alle i nærområdet.

Fotball er den største aktiviteten i Høvik IF med ca. 800 aktive omtrent likt fordelt mellom gutter og jenter fra første klasse og opp til junior. I tillegg er vel 200 foreldre på frivillig basis aktive som ledere, trenere og annet støtteapparat for å legge forholdene til rette for de aktive. 10. juli 2011 åpnet Høviks nye idrettsanlegg med kunstgress. Kunstgressbanen erstattet gamle Høvikbanen-grus og blir islagt om vinteren. A-laget til Høvik spiller i 6. divisjon.

Alpint drives som en skiskole uten konkurranseambisjoner og har sine ukentlige aktiviteter i Kirkerudbakken. Oppslutningen i de yngre årsklassene er stor. Flere voksne deltar også.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ «Velkommen til Høvik IF». Høvik IF. 26. mars 2009. Arkivert fra originalen 3. februar 2015. Besøkt 9. mars 2015. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata