What I've Done

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
What I've Done
AlbumMinutes to Midnight
FormatCD Singel
Artist, bandLinkin Park
Innspilt2007
SjangerAlternativ Rock
Lengde3min 25sek
PlateselskapWarner Bros. Records
Låtskriver(e)Mike Shinoda
Chester Bennington
Produsent(er)Rick Rubin
Mike Shinoda
Plassering(er)
Platinium (RIAA)
Plass i kronologi
Dirt Off Your Shoulder/Lying From You
(2005)
What I've Done
Bleed It Out
(2007)

What I've Done er den første singlen fra Linkin Parks tredje studioalbum Minutes to Midnight. What I've Done er en av de tyngste sangeneLinkin Parks nye album. Dette er fordi Linkin Park nye studioalbum er mye roligere enn de forrige.

Den første singelen «What I've Done», ble utgitt 2. april 2007 og debuterte som nummer 1 på U.S Modern Rock-listen. «Given Up», «What I've Done» og «No More Sorrow» livedebuterte 28. april 2007 i Berlin, Tyskland. Sangen er om fascisme, rasisme, global oppvarming, kriger, homserettigheter, terrorisme og forskjellige andre dumme ting menneskeheten har gjort.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

CD 1

  1. "What I've Done" (Radio Edit) – 3:29
  2. "Faint" (Live) – 2:45

CD 2 (Maxi / AU Single)

  1. "What I've Done" – 3:28
  2. "Faint" (Live) – 2:46
  3. "From the Inside" (Live) – 3:31

DVD Version

  1. "What I've Done" (Video) – 3:29
  2. "Faint" (Live) (Video) – 2:45

7" Picture disk format

  1. "What I've Done" (Radio Edit) – 3:29
  2. "Faint" (Live) – 2:45

All of the live tracks on this CD (And Record) were recorded at the Chiba Marine stadium in Tokyo, Japan on August 13, 2006 at the Summer Sonic Festival.

Listeplassering[rediger | rediger kilde]

Sangen debuterte på 7.-plass på Billboard Hot 100 som er bandet høyeste debut noen sinne. What I've Done har den nest høysete plassen av en Linkin Park sang på Billboard Hot 100. In the End kom på 2.-plass. What I've Done kom på 4.-plass på Digital Chart. What I've Done er den tredje sangen som har klart og debutere på 1.-plass på Modern Rock Tracks og holde 1.-plassen i over 15 uker. Dette er den syvende sangen som har kommet på 1.-plass på Modern Rock Tracks. Sangen kom også på 1.-plass på Mainstream Rock Tracks der den holdte plassen i 30 dager. På iTunes music store kom den på 2.-plass holdt borte fra førsteplass av «Give It To Me» av Timbaland. Sangen er også den første Linkin Park sangen som har kommet på 1.-plass på TRL. What I've Done kom på 22.-plass på Adult Top 40 og på 24.-plass på Pop Airplay Charts.

Sangen har blitt en kjempe suksess og har kommet blant de top 10 i over sjue land. Dette inkluderes Brasil, Canada, Tyskland, Italia, Polen og New Zealand for og nevne noen. Sangen kom på 6.-plass på UK Single Chart som er det høyeste for noen Linkin Park sang. Sangen kom også på 1.-plass i Kina. På United World Chart kom den på 4.-plass. What I've Done er den singlen som har klart seg best kommersielt og slår In the End og Numb.

Kjente personer i musikkvideoen[rediger | rediger kilde]

Musikkvideoen til sangen viser ulike land som er kontrollert på forskjellige måter (kommunisme, nazisme og kapitalisme) og mennesker fra de fattigste landene. I tillegg ser man

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forgjenger på 1
Survivalism av Nine Inch Nails

1 Plass på Modern Rock Tracks
15. April 2007
Etterfølger på 1
Icky Thumb av The White Stripes