Shadow of the Day

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Shadow of the Day
AlbumMinutes to Midnight
FormatCD Singel
Artist, bandLinkin Park
Utgitt12. november 2007
Innspilt2007
SjangerAlternativ rock
Synth rock
Lengde4min 17sek (Singel Version) / 4min 49sek (Album Version)
PlateselskapWarner Bros. Records
Låtskriver(e)Mike Shinoda
Chester Bennington
Produsent(er)Rick Rubin
Mike Shinoda
Plassering(er)
Gold (RIAA)
Plass i kronologi
Bleed It Out
(2007)
Shadow of the Day
Given Up
(2008)

Shadow of the Day er den tredje singlen fra Linkin Parks tredje studioalbum Minutes to Midnight og ble første gang spilt live på turneen Projekt Revolution 25. juli 2007 i Auburn, Washington, USA.

Sangen åpner med reversert eller redigert sløyfe på tangentene, som nevnt på det medfølgende heftet. Bandet eksperimenterte med mange forskjellige versjoner av sløyfen før de endte opp med den som er på den endelige utgaven. Chester Bennington har forklart at de brukte over 60 forskjellige beat for denne sangen inntil de fant en brukbar en. De benyttet også ulike typer instrumenter som banjoer, eksperimenterte med ulike stiler før de fant en som kunne passe.

Som en av deres andre sanger, som «Breaking the Habit» og «Faint», bruker denne sangen utdrag fra opptak av strykere. Utdragene kommer inn før det andre verset begynner. Elementer fra forvrengte gitarer blir kun spilt etter andre refreng. Hovedgitaren er en åttetaks frase som senere er løftet til en oktav. Sangen er skrevet i H-dur, den første sangen i denne som bandet har noensinne brukt. På slutten av albumversjonen av sangen, som er et instrumentalt stykke, leder inn i begynnelsen av «What I've Done».

I løpet av turneen Projekt Revolution spilte Chester Bennington gitar mens han også sang. Det er sjeldent for bandet ettersom Brad Delson er førstegitarist.

Denne singelen er med på Linkin Parks nye album som har skiftet sjanger fra de tidligere, som var rap metal og nu metal-stilen, til alternativ rock og alternativ metal.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

CD 1

  1. "Shadow of the Day" – 4:16
  2. "Bleed It Out" (Live From Projekt Revolution, Holmdel NJ, Aug. 29 '07) – 6:07

CD 2

  1. "Shadow of the Day"
  2. "Bleed It Out" (Live From Projekt Revolution, Holmdel NJ, Aug. 29 '07)
  3. "No More Sorrow" (Third Encore Session) – 3:45

7" Picture disc format

  1. "Shadow of the Day"
  2. "No More Sorrow" (Third Encore Session)

DVD
A promotional DVD was also released containing the music video.

Musikkvideo[rediger | rediger kilde]

Musikkvideoen til Shadow of the Day, som kom til Norge 17. oktober 2007, har handling fra en by i opprør der to forskjellige fraksjoner kjemper mot hverandre. Det skal symbolisere dommedag, eller også kalt «Minutes to Midnight». I musikk videoen ser du en borgerkrig foregår og at folke vil ha frihet som man kan høre i musikk videoen. Man ser opprørere slåss mot Opprørspoliti og forskjellige med SWAT-team. På slutten av filmen ser du at opprørerne taper som følger med at de rømmer bort. På en alternativ slutt på musikk videoen dør Chester.

Listeplassering[rediger | rediger kilde]

«Shadow of the Day» ble en stor suksess og matchet forløpern sin suksess. «Shadow of the Day» sin høyeste plassering var 2.-plass på Modern Rock Tracks. Den kom også på 3.-plass på UK rock chart, 6.-plass på Mainstream Rock Tracks, 7.-plass på United World Chart, 12.-plass på German Single Chart, 13.-plass på US Pop 100 og New Zealand Singles Chart og 15.-plass på Billboard Hot 100 som betyr at singlen har klart seg kjempe bra kommersielt. Selv om «Bleed It Out» og «Shadow of the Day» er de første singlene siden «From the Inside» til og ikke komme på 1.-plass på Modern Rock Tracks. «Shadow of the Day» kom på 46.-plass på UK Single Chart som er det dårligste listeplasseringen for en Linkin Park singel noen sine.