Chester Bennington

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Chester Bennington
Chester Bennington LP (cropped).JPG
Født Chester Charles Bennington
20. mars 1976
Phoenix i Arizona
Nasjonalitet USA
Medlem av Linkin Park
Sjanger Nu metal - Alternativ metal - Nu metal - Grunge
Instrument Gitar - vokal - Keyboard - programmering
Aktive år 1996 – i dag
Plateselskap Machine Shop / Warner Bros. Records
Nettsted www.linkinpark.com
Band
Linkin Park 1999 – i dag
Dead By Sunrise 2004 – i dag
Tidligere band
Grey Daze 1993 - 1998

Chester Charles Bennington (født 20. mars 1976 i Phoenix, Arizona, USA) er vokalist i bandet Linkin Park og Dead By Sunrise.

Bennington er kjent for sin sterke vokal i høyt toneleie. På de fleste Linkin Park-låtene hører man ham skrikende. Da han var yngre øvde han sang hver dag inntil lungene og halsen ble såre. Han er inspirert av grupper som Depeche Mode og Stone Temple Pilots.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Bennington hadde en vanskelig oppvekst. Da han var elleve år ble foreldrene skilt. Han har to halvsøstre og en halvbror. Han ble seksuelt misbrukt som barn og slet psykisk med dette mange år.[1] Han hadde også noen venner som begikk selvmord og en venn som døde i en rullebrett-ulykke.

Da han var tenåring ble han avhengig av amfetamin, marihuana og kokain[2], men klarte å slutte med dop i 1997. Deretter jobbet han i Burger King til han fikk jobb i bandet Grey Daze.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Bennington sluttet i Grey Daze på grunn av for mye uenigheter og ble erstattet av en kvinnelig vokalist. Dette bandet kaller seg nå Waterface.

Chester på konsert i Stockholm

Chester har siden 1998 vært med i Linkin Park og da de ga ut debutalbumet Hybrid Theory bidro han med sangen «One Step Closer» som vant en Grammy-pris.

Chester har begynt med et band ved siden av Linkin Park som heter Dead By Sunrise og som skal gi ut deres debutalbum i 2008.

De holder nå på med et nytt album som skal gis ut i sommertiden 2009, sjangeren skal være litt annerledes en de andre platene.

Privatliv[rediger | rediger kilde]

Han giftet seg da han var 20 år med Samantha Bennington. Han hadde ikke penger til å kjøpe ringer, så de tatoverte gifteringene på ringfingrene. Med Samantha fikk han sønnen Draven Sebastian Bennington i 2002. I 2005 ble ekteparet skilt og Samantha har det hele foreldreansvaret for sønnen mens Chester kjemper for besøksrett. Han er nå gift med Talinda Bentley og de har et barn sammen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Apar, Corey, Chester Bennington – Biography, mtv.com
  2. ^ Apar, Corey

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]