Hopp til innhold

In the End

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
In the End
AlbumHybrid Theory
B-side«Step Up»
FormatCD Singel
Artist, bandLinkin Park
Utgitt1. oktober 2001
Innspilt2000
SjangerNu metal
Rap metal
Lengde3:36
SpråkEngelsk
PlateselskapWarner Bros. Records
Komponist(er)Rob Bourdon, Mike Shinoda, Joseph Hahn, Brad Delson, Chester Bennington
Låtskriver(e)Linkin Park
Produsent(er)Don Gilmore
Plass i kronologi
Papercut
(2001)
In the End
It's Goin Down
(2002)

«In the End» er en sang av bandet Linkin Park, som ble utgitt i 2000. Den er spor nummer åtte på bandets debutalbum Hybrid Theory. Sangen vant en Grammy i 2000, året før den ble utgitt på singel. Opprinnelig er teksten et dikt skrevet av Chester Bennington sammen med Chris Petersen, og først senere slo man fast at det var skikket til å bli brukt som tekst til en sang på albumet. Den opprinnelige demoen innholdt ulike versjoner der Mike Shinoda-rappet. På demoen ble sangen ganske enkelt kalt «Untitled», men hvorvidt det virkelig var tittelen er uklart.

Dette er den av Linkin Parks singler som har kommet høyest på listene i de fleste land. Den sees generelt som bandets mest kjente sang. Den ble spilt på Live Earth, helt på slutten av konserten. Sangen har ganske ofte blitt sett som et godt eksempel på Linkin Parks stil, den er et melodisk samspill mellom Chester Benningtons sang/roping og Mike Shinodas rapping.

Sangen er generelt bygget over en persons mislykking, noe som anses som et symbol på hvordan et forhold mellom mennesker avsluttes. Til albumet Reanimation fra 2002 har bandet laget en hiphop-remix av In the End kalt Enth E Nd.

I Japan har en musikkvideo kalt «In the End: Live & Rare» blitt utgitt.

Sporliste

[rediger | rediger kilde]

Singel CD-en ble utgitt som en «Part 1»-single og en «Part 2»-single. Forskjellen mellom disse to singlene var sangene og fargen på albumcoveret. «Part 1»-coveret er gult, mens coveret på «Part 2» er rødt. Bandet utga også en DVD-versjon av singelen som inneholder en audioversjon av sangen, en promo-video for Crawling og fire intervjuer på tredve sekunder hver.

Sporliste «Part 1»

[rediger | rediger kilde]
  1. «In the End»
  2. «Papercut» (Live at Docklands Arena, London)
  3. «Points of Authority» (Live at Docklands Arena, London)

«Del 1» bonus-spor

[rediger | rediger kilde]
  1. «In the End» (musikkvideo på CD-ROM)

Sporliste «Del 2»

[rediger | rediger kilde]
  1. «In the End»
  2. «A Place for My Head» (Live at Docklands Arena, London)
  3. «Step Up» (Demo fra 1999)

Musikkvideo

[rediger | rediger kilde]

Videoen til «In the End» finner sted i fantasiomgivelser og gjør utbredt bruk av computeranimasjon. Bandet opptrer oppe på et tårn. Øverst på tårnet er en 'soldat med vinger' plassert, denne ligner på den som er på coveret til albumet Hybrid Theory. Selve tårnet er formet som en kvinne, og det ser ut til at det er den delen av coveret på EP-en Hybrid Theory EP som ble utelatt.

Delene av sangen der Mike Shinoda rapper begynner i et øde, ufruktbart landskap der klatreplanter fulle av torner vokser opp rundt ham for deretter å smuldre til støv (første vers). I annet vers er et gress og planter som vokser opp rundt ham. Mens Shinoda rapper disse to versene befinner Bennington seg på en plattform med groteske skapninger med vinger langs kanten. Denne plattformen er plassert foran en trapesiumformet dør. Helt på slutten av videoen blir himmelen mørk og begynner det å regne. Mens det regner begynner statuene som er plassert på tårnet å bevege seg, mens bandet synger videre i høljregn til sangen slutter og kameraet dreies vekk fra tårnet til det øde landskapet der Shinoda stod og rappet – det er nå en rik, grønn eng. Resten av bandet (Delson, Farrell, Hahn og Bourdon) sees lite på videoen, kun når Bennington synger koret og på slutten av videoen når kameraet fokuserer like ved tårnet. Selv om det er et instrumentalstykke for keyboard i sangen, vises ingen av bandets faste keyboardspillere. Den eneste man ser er Joe Hahn, som ved hjelp av en MIDIpad spiller et pianostykke på slutten av videoen.

Enkelte av Linkin Parks fansider har påstått at Dave Farrell skadet foten da han hoppet av en av plattformene under opptakene, men fortsatte å spille til videoen var ferdig. Dette har aldri blitt offisielt bekreftet av bandet eller plateselskapet.

Videoen ble regissert av Nathan Cox og bandets DJ Joe Hahn (som også regisserte videoene til «Pts.Of.Athrty», «Papercut», «What I've Done», «Bleed It Out» og «Shadow Of The Day»). Designet var ved Patrick Tatopoulos, som deltok i utviklingen og byggingen av den delen av dekoren som ikke var en del av computergrafikkscenene samt videoproduksjonen der. Videoen ble premiert med «Best Rock Video» under MTVs 2002 MTV Awards.

I den største delen av videoen, og spesielt på slutten av den, flyr en merkelig utseende hval rundt den store statuen. Denne hvalen var Joe Hahns idé, og som forklaring på hvorfor han inkluderte hvalen har følgende uttalelse fra ham blitt sitert: «It's not like I pulled it out of my ass; it made sense to me.». Bakgrunnen for at hvalen ble en del av videoen er fremdeles ukjent. Mange Legend of Zelda-fans har lagt merke til likheter mellom hvalen i videoen og vindfisken som opptrer i Link's Awakening. Noe bevis for at hvalen i videoen viser til vindfisken finnes ikke, likheten ser ut til å være tilfeldig.

The Making of the Video

[rediger | rediger kilde]

På Linkin Parks Frat Party at the Pankake Festival-DVD finnes en film kalt 'The Making of In the End'. I begynnelsen viser den en flaggermus som henger på vindusviskerne til bandets turbuss, og bandmedlemmer – spesielt Joe Hahn – som viser til flaggermusene som var med i In the End-videoen. I filmen vises også hvordan Bennington mimer til en høy-hastighetsversjon av sangen på en slik måte at når filmens tempo settes ned høres sangen og sangeren ut som normalt – men er den visuelle delen mer dramatisk. Mike Shinoda spøker med at Angelina Jolie var hans make-up-artist, men han sier videre at «her agent would kill us if we showed her». Dessuten er også et opptak av Bryson Jones og 'Sweethearts of the Rodeo All-Star Band' som fremfører «Crawling» lagt på DVD-en. Deler av denne 'Making of' ble brukt i videoen til Points Of Authority.

Coverversjoner og parodier

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]


Forgjenger på 1
How You Remind Me av Nickelback

1 Plass på Modern Rock Tracks
22. desember 2001
Etterfølger på 1
Blurry av Puddle of Mudd