The Janitor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

The Janitor er en fiktiv person i det amerikanske TV-showet Scrubs (norsk tittel Helt sykt) som spilles av Neil Flynn.

Navn[rediger | rediger kilde]

Navnet til Janitor får vi aldri vite i løpet av de første sju sesongene, produsent Bill Lawrence ønsket ikke å avsløre det før i siste episode, «My Finale» i sesong åtte da det viser seg at han heter Glenn Matthews. «My finale» ble likevel ikke siste episode av Scrubs, en niende sesong er produsert selv om tv-serien har fått et nokså annerledes konsept. På navneskiltet hans står det Janitor og han signerer også e-post og brev med Janitor.

Hvem er Janitor[rediger | rediger kilde]

Ingen vet egentlig hvem the Janitor er, det blir nevnt at han har barn, er barnløs, har kone med bare tommeltott og lillefinger, er ugift og har en tvillingbror. Han forteller også at han vokste opp i den tro at bestemoren hans var hans mor og at søsteren hans viste seg å være den biologiske moren hans, og at det han trodde var broren hans var hans far. Han har også nevnt at foreldrene hans adopterte en 45 år gammel mann som ble Janitors adoptivbror. Han sier også at han har en døv søster og at han lærte tegnspråk av sin far.

Personlighet[rediger | rediger kilde]

Selv om Janitor har en lavtstående jobb er han svært intelligent. Han snakker spansk, koreansk, italiensk og kan tegnspråk. Og det er flere andre fordeler som følger med den lavtstående jobben; han tjener mer penger enn legen J.D, skal vi tro ham selv. På sykehuset har han også et skap, «locker», noe sykepleier Carla Espinosa ikke har. Han kom for første gang i krangel med J.D. i sesong 1 mens han arbeider med en dør. J.D. foreslår at det kan være «a penny stuck in there», hvorpå det viser seg at det faktisk var tilfelle, noe som leder The Janitor til å tro at det var J.D som stakk den inn der med vilje. Siden har de vært i tottene på hverandre. Janitor låste blant annet J.D. inn i en tank en hel dag, men hjalp ham opp da han falt i håp om at J.D. ville ta det som et tegn på at de ikke bare var uvenner. I en annen episode forlot han J.D. i ørkenen kun ikledd en sykehusskjorte.

Janitor kan også være svært vennlig. I episoden «His Story 3» bruker han dagen på å underholde en pasient som ikke kan snakke og forsøker også å reparere kommunikasjonsdatamaskinen hans, uten suksess.

Han er oppfinner av mye, blant annet en «Drill-Fork» og en salt- og pepperbøsse laget av en utstoppet kanin. The Janitor har en ekorn-hær som han etter hvert bytter mot en ustoppet gul labrador for å hjelpe Carla å finne en erstatning for den utstoppede Rowdy, Turks kostbare kjæledegge. I sesong 1 møter vi en mann som muligens er faren hans.