Scrubs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Scrubs
Generell informasjon
SjangerKomedie
Drama
Prod.landAmerikansk
Sesonger9
Episoder182
Lengde25 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeZach Braff
Sarah Chalke
Donald Faison
Neil Flynn
Ken Jenkins
John C. McGinley
Judy Reyes
Bak kamera
Skaper(e)Bill Lawrence
Sending
Periode2. oktober 200117. mars 2010
TV-kanalNBC (2001–2008)
ABC (2009-2010)
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Scrubs er en amerikansk komiserie lagt til sykehus-miljø. Serien ble laget av Bill Lawrence for den amerikanske TV-kanalen NBC, og har i Norge blitt vist på Viasat-kanalene TV3 og ZTV i tillegg til TV 2. Repriser har gått på TV 2 Zebra og TV 2 Humor. Serien har ikke latterspor i bakgrunnen, slik som de fleste situasjonskomedier har.[trenger referanse] Sesong 8 blir vist på TV-kanalen ABC, ettersom NBC fjernet Scrubs fra sin sendeplan etter sesong 7.

Scrubs er slang for arbeidsantrekket operasjonspersonale (kirurger, anestesileger, anestesisykepleiere og operasjonssykepleier) går med på sykehus. Det er som regel grønt, mens ordinært sykehuspersonale gjerne har hvitt eller lyseblått tøy.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Den første sesongen introduserer John Michael Dorian (også kjent som J.D.) og hans beste venn Christopher Turk. De er nettopp ferdig med utdannelsen, og begge to har fått jobb som praktikanter ved Sacred Heart Hospital. J.D. møter snart sin nye, motvillige, mentor Dr. Perry Cox. Samt en attraktiv kvinnelig praktikant ved navn Elliot - som J.D. snart blir forelsket i. Sykehusets vaktmester (spilt av Neil Flynn) gjør i løpet av hele serien sitt ytterste, for å gjøre livet til J.D. problematisk. Sjefen ved sykehuset, Dr. Bob Kelso, er mer bekymret for budsjettet enn for pasientene deres. En sykepleier, Carla Espinosa, blir etter hvert kjæresten til Christopher Turk. Karakterene står overfor både romantikk, familie-problemer, overveldende papirarbeid, lange skift ved sykehuset, håndtering av pasienters dødsfall, og press fra deres eldre kollegaer.

Den andre sesongen følger J.D. sitt andre år med å praktisere medisin ved Sacred Heart Hospital, hvor Elliot, Turk, og han nå er bosatt. Etter hvert som sesongen utvikler seg, påvirker økonomi dem - spesielt for Elliot, etter at faren hennes nektet å betale hennes utgifter lenger. J.D. har en eldre bror Dan (spilt av Tom Cavanagh) som kommer på besøk i løpet av sesongen. Det samme gjør Turks bror Kevin. Sesong to fokuserer på de romantiske forholdene mellom hovedpersonene: Turk ønsker å gifte seg med en ubesluttsom Carla, som er i tvil og lurer på om Turk er moden nok. Elliot er i et forhold med en sykepleier Paul Flowers (spilt av Rick Schroder) og Dr. Cox går ut med Julie (spilt av Heather Locklear) før han igjen begynte et forhold med sin gravide tidligere kone Jordan.

J.D. forsøker i mellomtiden å skape et nytt forhold til Elliot, men han får senere romantiske følelser for Jamie - som allerede er gift med en av sykehusets pasienter som ligger i koma. I løpet av den tredje sesongen har J.D. fremdeles romantiske følelser for Elliot. Men han innleder likevel et forhold til Jordans søster Danni, men hun sliter allerede med følelser for hennes tidligere kjæreste. Turk og Carla er nå forlovet, og planlegger bryllup sammen. Turk, sammen med Dr. Todd og de andre kirurgene, må samtidig håndtere en ny kirurg Grace Miller, som misliker Turk. Dr. Cox og Jordan har det bra med forholdet og sønnen deres Jack, selv om Cox etter hvert utvikler følelser for Dr. Miller.

Elliot havner i et seriøst forhold til Sean Kelly, og de forsøker å opprettholde et langdistanse-forhold samtidig som Sean skal bo på New Zealand i seks måneder. J.D. overbeviser til slutt Elliot om å avbryte forholdet med Sea, for å i steden være sammen med ham. Men kort tid senere innser J.D. at han ikke elsker henne lenger. Dette nye forholdet deres varer bare i tre dager. Sesongen avsluttes med Turk og Carlas bryllup, som Turk går glipp av på grunn av kirurgi og at han deretter skynder seg til feil kirke. Sesong fire åpner med at Turk og Carla kommer hjem fra bryllupsreise. Men de begynner snart å få problemer fordi Carla forsøker å endre for mange ting med sin nye ektemann. Ekteskapet deres, og Turks vennskap med J.D. opplever friksjon når J.D. og Carla deler ett kyss når de begge var påvirket av alkohol.

Dr. Cox og hans kone Jordan får vite at skilsmissen deres ikke var endelig, men dette er ikke nødvendigvis bare gode nyheter for dem. Elliot er fremdeles sint på J.D. fordi han knuste hjertet hennes, og situasjonen blir verre når hun begynner et forhold med broren til J.D. Samtidig er J.D. opptatt med en ny, og veldig attraktiv, psykiater, Dr. Molly Clock som nylig har ankommet Sacred Heart Hospital. Sesong fem starter med at J.D. bor på hotell, og har problemer med å finne en ny passende leilighet. Samtidig har Elliot funnet seg ny jobb ved et annet sykehus. Turk og Carla forsøker å få en baby sammen, til tross for at Turk fremdeles tviler på om dette er en god ide. Nye praktikanter kommer også til Sacred Heart, blant dem Keith Dudemeister, som snart blir Elliots nye kjæreste. J.D. oppdager helt mot slutten av sesongen at hans tidligere kjæreste, Dr. Kim Briggs, er gravid med barnet deres.

I løpet av den sjette sesongen har J.D. og de andre karakterene blitt mer voksne og ansvarsfulle, og må fylle de forskjellige rollene som kreves av dem. Turk og Carla blir foreldre, når Carla føder datteren Isabella. Elliot planlegger bryllupet sitt med Keith, selv om J.D. og Elliott fremdeles har romantiske følelser for hverandre. I sesong sju sliter J.D. og Elliot nok en gang med følelsene deres for hverandre, til tross for at Elliot snart skal gifte seg med Keith. I tillegg har J.D. fått en sønn sammen med Kim. Vaktmesteren ved sykehuset har også fått en ny kjæreste. Samtidig er sjefen Bob Kelsos jobb i fare når han fyller 65 år, og ifølge sykehusets regelverk burde gå av med pensjon. Dan, broren til J.D. vender også tilbake til byen.

I den åttende sesongen har Kelso blitt erstattet av Taylor Maddox (spilt av Courteney Cox) som raskt innfører en rekke nye forandringer ved sykehuset. Dette påvirker hvordan de ansatte skal behandle pasienter på. Elliot og J.D. diskuterer endelig deres egentlige følelser for hverandre, og blir igjen kjærester. Vaktmesteren og hans kjæreste gifter seg på Hawaii, og flere fra sykehuset reiser i den forbindelse på ferie dit. Dr. Cox forfremmes for å erstatte den avskjedigede doktor Maddox, med litt oppmuntring fra Dr. Kelso. Kelso og Dr. Cox blir etter hvert nære venner. J.D. forbereder seg på å forlate Sacred Heart for å flytte nærmere sønnen sin, sammen med Elliot. Turk blir forfremmet til operasjonssjef ved Sacred Heart.

Den niende sesongen finner sted over ett år etter at sesong åtte var ferdig. Det tidligere Sacred Heart-sykehuset har i mellomtiden blitt revet, og deretter bygd opp igjen. Dr. Cox, Dorian og Turk arbeider nå som professorer sammen, på medisin-studiet ved Winston University. Deres nye studenter roterer av og til gjennom det nye Sacred Heart-sykehuset. Den tidligere vaktmesteren forlot også sykehuset, etter å ha blitt fortalt at J.D. aldri kom tilbake dit. Elliot og J.D. har også giftet seg, og venter deres første barn sammen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Hovedpersoner[rediger | rediger kilde]

Andre personer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]