Neil Flynn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Neil Flynn
NeilFlynnHWOFMay2012.jpg
FødtNeil Richard Flynn
13. november 1960 (58 år)
Chicago
Utdannet ved Bradley University
Beskjeftigelse Skuespiller, komiker
Nasjonalitet USA
Aktive år1982–
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Neil Richard Flynn (født 13. november 1960 i Chicago i Illinois) er en amerikansk skuespiller. Han er mest kjent for rollen sin som vaktmester i TV-serien Scrubs. Der var han bare tenkt å medvirke i første episode,[trenger referanse] men han ble så populær i rollen som vaktmester at han ble en del av den faste rollelisten.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Selv om Neil var født i Chicago, vokste han opp i Waukegan og gikk på high school der. Allerede da var han aktiv som skuespiller, og sammen med Mike Shklair vant han «Humorous Duet Acting». Han studerte ved Bradley University i Peoria, deretter flyttet han til Chicago for å prøve seg som skuespiller. Her var han med i ulike teatergrupper både i klassiske roller og i teatersport.

Selv om rollen i Scrubs har vært Flynns mest synlige, har han hatt små roller i en rekke forskjellige TV-show og filmer, blant andre Drew Carey Show, Seinfeld, That 70's Show, Baby's Day Out, CSI, My Boys og Smallville. Han spilte også politikonstabel i filmen The Fugitive fra 1993. Denne rollen ble brukt i et subplot i en episode av Scrubs hvor J.D. (Zach Braff) legger merke til Flynns rollefigur i filmen. I 2008 spilte han igjen med Harrison Ford da i rollen som den mystiske FBI-agenten Smith i Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]