Neil Flynn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Neil Flynn
NeilFlynnHWOFMay2012.jpg
FødtNeil Richard Flynn
13. november 1960[1] (58 år)
Chicago
Utdannet ved Bradley University
Beskjeftigelse Skuespiller, komiker
Nasjonalitet USA
Aktive år1982–
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Neil Richard Flynn (født 13. november 1960 i Chicago i Illinois) er en amerikansk skuespiller. Han er mest kjent for rollen sin som vaktmester i TV-serien Scrubs. Der var han bare tenkt å medvirke i første episode,[trenger referanse] men han ble så populær i rollen som vaktmester at han ble en del av den faste rollelisten.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Selv om Neil var født i Chicago, vokste han opp i Waukegan og gikk på high school der. Allerede da var han aktiv som skuespiller, og sammen med Mike Shklair vant han «Humorous Duet Acting». Han studerte ved Bradley University i Peoria, deretter flyttet han til Chicago for å prøve seg som skuespiller. Her var han med i ulike teatergrupper både i klassiske roller og i teatersport.

Selv om rollen i Scrubs har vært Flynns mest synlige, har han hatt små roller i en rekke forskjellige TV-show og filmer, blant andre Drew Carey Show, Seinfeld, That 70's Show, Baby's Day Out, CSI, My Boys og Smallville. Han spilte også politikonstabel i filmen The Fugitive fra 1993. Denne rollen ble brukt i et subplot i en episode av Scrubs hvor J.D. (Zach Braff) legger merke til Flynns rollefigur i filmen. I 2008 spilte han igjen med Harrison Ford da i rollen som den mystiske FBI-agenten Smith i Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 28. apr. 2014

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]