Robert Kelso

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Robert «Bob» Kelso er en fiktiv person i TV-serien Scrubs.

Bob Kelso er Chief of Medicine tilsvarende overlege/avdelingsoverlege[trenger referanse] på sykehuset Sacred Heart. I sesong 7 får vi[hvem?] vite at Kelso er 65 år, selv om han har løyet på alderen sin ved flere anledninger.

Familiehistorie[rediger | rediger kilde]

Kelso har en kone ved navn Enid som i løpet av serien blir invalid. Han hadde også en hund, Baxter, som døde, noe som resulterte i at Kelso ikke kunne la være å gråte gjennom en hel dag før han med vilje dehydrerer seg selv. Han har minst to sønner, en med Enid; Harrison Kelso som er homofil, og Thong Tri Kelso som han har med en ukjent vietnameser.

Trivia[rediger | rediger kilde]

I motsetning til dr. Cox ser Kelso på sykehuset utelukkende som en pengemaskin, han ønsker ikke å reformere det amerikanske systemet der bare de rike får den beste behandlingen. Det er gjennom hele serien tydelig hvordan han favoriserer pasienter med gode forsikringer og mye penger, og hvordan han vil ha pasienter uten forsikring så langt unna som mulig. Han provoserer ved å nekte dem behandling og å stenge avdelinger på sykehuset dedikert til fattige mennesker. Likevel benytter han seg av gratistilbudene selv, han dukker opp på en Free Clinic der dr. Elliot Reid jobber for en kort periode i serien. Det kommer ofte frem at han kjempet i Vietnam og at han har tatovert «Johnny», navnet på en medsoldat, på rumpa si.