John Dorian

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Dr. John Michael Dorian, bedre kjent som J.D., er en fiktiv figur som opptrer i tv-serien Scrubs, i Norge tidligere kjent som Helt Sykt. J.D. er hovedfiguren i tv-serien, og det er hans fortellerstemme som fyller serien med tanker om tilværelsen og kommenterer sin egen og de andres handlinger som utspiller seg. I seriens femte sesong fylte han tredve år, og hvis en skal gå ut i fra at hver sesong gjenspeiler ett år vil det si at han er 34 år i sesong 9, den nyeste sesongen. Han har en sønn, Sam Perry Gilligan Dorian, som ble født i episoden "My Hard Labor". Han har navnet Sam etter faren hans som døde, Perry etter fornavnet til hans mentor og Gilligan fordi han tapte et veddemål mot Turk.

Familiehistorie[rediger | rediger kilde]

J.D. er den yngste sønnen til Sam og Barbara Dorian. J.D. har en eldre bror, Dan Dorian. Vi får vite at J.D ble født for tidlig, en såkalt prematur fødsel. I episoden "My Office", får vi vite at J.D. vokste opp i Trootwood, Ohio. John Ritter spilte faren til J.D. som døde i "My Cake". Som en hyllest til Ritters død, døde både Ritter og Sam Dorian av hjertelidelser. Faren til J.D. var en salgsmann for kontorrekvisita, J.D. kommenterer at han var "a bad one" og han tjente så dårlig at han ikke kunne gi J.D. en hel sykkel, men en ny sykkedel hvert år. Han skilte seg fra Barbara da J.D. var sju år gammel. Etter det har Barbara vært gift på nytt seks ganger.

Trivia[rediger | rediger kilde]

J.D. er en demokrat, men vet sjokkerende lite om både politikk og geografi. Han viser til Dick Cheney som "bald assistant president who has all the heart attacks". Han vet ikke hvor Irak ligger og heller ikke New Zealand. Han vet heller ikke forskjellen på en Congressman og en Senator. J.D. er ikke reiligiøs, men det kan virke som om han tror på karma, som sett i "My Karma". Hans favorittdrink er Appletini ("easy on the tini"), på spørsmål om "it comes in hetero" er svaret "yes, but I didn't like it". I "My Perspective" blir J.D. diagnostisert med vasovagal syncope som resulterer i at han svimer av hver gang han bæsjer. Han har også vært gjennom en blindtarmsoperasjon som Turk utførte på ham.