Strand videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Strand videregående skole
Beliggenhet
NavnStrand videregående skole
KommuneStrand
Posisjon

Strand videregående skole
59°03′49″N 5°55′29″Ø

Koordinater: 59°03′49″N 5°55′29″Ø Strand videregående skole (Strand VGS) er en videregående skoleTau i Strand kommune. Skolen, som først ble etablert i 1969, har i dag ca 540 elever (skoleåret 2015/2016) og ca 100 tilsatte. Skolen eies og drives av Rogaland fylkeskommune og har hovedinntaksområde i Strand (Tau og Jørpeland), Forsand, Hjelmeland og Finnøy kommune. Strand VGS er en MOT-skole.

Strand VGS ble først etablert som et filial under Stavanger katedralskole i 1969 på Jørpeland. Skolen ble i 1989 flyttet inn i nye bygg på Tau.

Ved inntaket i 2004 innførte skolen obligatorisk bærbar PC for alle elever på grunnkurs allmennfag. På tiden var det få andre skoler som hadde gjort det samme. En av dem var Dalane videregående skole. Ordningen ble videreført frem til inntaket i 2006 da det også var obligatorisk for alle aldre elever i videregådene skoler i Rogaland å ha bærbare datamaskiner (vedtak i fylkeskommunen).

I 2005 ble skolen utvidet med å bygge innendørs fotballhall ved siden av skolen. Den var størst i Rogaland da den ble bygget.

Skolen ligger sentralt på Tau ved siden av Krossvatnet og som nærmeste nabo til butikker. Det er 10 minutters gange til kaien hvor det går ferje til Stavanger (Tausambandet) samt hurtigruter innover i Ryfylke og til Stavanger. Ved omtrent hver ferje går det også buss til Jørpeland. Bussene går forbi skolen.

Bilde fra stortingssalen under det 13. miniStortinget på Strand videregående skole (2008)

Utdanningsprogram[rediger | rediger kilde]

Utdanningsprogram ved skolen fra og med Kunnskapsløftet i 2006.

  • Studiespesialisering (real, språk, samfunn/økonomi)
  • Idrett
  • Elektrofag
  • Helse- og sosialfag
  • Service og samferdsel
  • Teknisk og industriell produksjon

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]