Sola videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 58°53′39,437″N 5°39′56,383″Ø

Sola videregående skole
Sola videregående skole.jpg
KommuneSola
Beliggenhet

Sola videregående skole
58°53′39″N 5°39′56″Ø

Sola videregående skole er videregående skole i Sola kommune, det er en stor kombinert skole med ca.800elever fordelt på 38klasser.

Skolen tilbyr utdanningsprogram for Studiespesialisering, Idrettsfag, Elektrofag, og Teknikk og industriell produksjon. Skolen har også landslinje for flyfag og egne tilbud for minoritetsspråklige elever. Sola vgs er også en MOT-skole.


Skolen satser på IKT, og skolens lærere bruker It`s learning som LMS-plattform.Skolen har også flere datamaskiner tilgjengelige i studieverkstedet, på biblioteket eller andre datarom.

Skolebygget er stort og åpent med rommelig kantine og trivelige fellesarealer hvor det er hyggelig å slå av en prat eller finne et rolig sted for å gjøre skolearbeid. Skolen ble bygget i 1985 og har er den eneste videregående skolen i landet som har mottatt A.C. Houens arkitektpris i 1991, sammen med arkitektene Hoem-Kloster-Jacobsen.

Skoledagen er fra kl. 08.05 til 14.15 og hver arbeidsøkt er på 80 minutter, midt på dagen har elevene studietid som de kan disponerer fritt til eget skolearbeid.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]