St. Svithun videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
St. Svithun videregående skole
MottoKvalitet, kunnskap og trivsel.
SkoletypeVideregående skole
Grunnlagt1918; 103 år siden (1918)
FylkeRogaland
KommuneStavanger
RektorÅsmund Glende Jakobsen
Eleverca. 900
Ansatteca. 100
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

St. Svithun videregående skole
58°57′24″N 5°41′52″Ø

St. Svithun videregående skole er en videregående skole i Stavanger. Skolen ligger på Tjensvoll og er oppkalt etter Stavangers vernehelgen St. Svithun.

Skolen ble etablert som gymnas i ærverdige bygninger på Storhaug allerede i 1918. Skolebygningen brukes nå av Svithun ungdomsskole. I 1968 flyttet skolen inn i nye bygninger på Tjensvoll, rett i nærheten av Turnhallen, Siddishallen, Siddisstova, Lassabanene, Mosvannsparken og Rogaland Kunstmuseum. St. Svithun videregående skole ligger nært Tjensvollkrysset, rett over Madlaveien fra Siddishallen.

Skolen tilbyr to studieforberedende utdanningsprogram, utdanningsprogram for studiespesialisering og utdanningsprogram for idrettsfag. I tillegg har skolen et spesielt tilbud for elever som ønsker å kombinere toppidrett med studiespesialiserende utdanningsprogram. Dette er et tilbud hvor skolen samarbeider med Olympiatoppen og kalles "talenter mot toppen".

I februar 2016 startet arbeidet med å totalrenovere skolen. Gymnastikksalen i midten av bygningen ble gjort om til mediatek. I tillegg ble skolen utvidet med en tredje etasje.

Sigyn Skoleteater holdt til på St. Svithun videregående skole.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]