St. Svithun videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
St. Svithun videregående skole
MottoKvalitet, kunnskap og trivsel.
LandNorge
Grunnlagt1918; 104 år siden (1918)
RegionRogaland
KommuneStavanger
RektorÅsmund Glende Jakobsen
Eleverca. 900
Ansatteca. 100
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

St. Svithun videregående skole
58°57′24″N 5°41′52″Ø

St. Svithun videregående skole er en videregående skole i Stavanger. Skolen ligger på Tjensvoll og er oppkalt etter Stavangers vernehelgen St. Svithun.

Skolen ble etablert som gymnas i ærverdige bygninger på Storhaug allerede i 1918. Skolebygningen brukes nå av St. Svithun skole. I 1925 ble skolens fane avduket. På forsiden av fanen er Stavangers skytshelgen, St. Svithun, biskop av Winchester. Lektor Arne Espeland, som holdt talen ved avdukelsen, sa at St. Svithun skulle «minde om den gamle ærverdige by, du tilhører, og at du er elev av St. Svithuns skole. Mauren på den annen side under mottoet: «Felles yrke, livets lov» præker det gamle ord: «Gaa til mauren og bli vis. Vær flittig som den, løft i flok som den.» [1] Mauren har deretter prydet både russekort og russedrakter på elever fra skolen.

I 1968 flyttet skolen inn i nye bygninger på Tjensvoll, rett i nærheten av Turnhallen, Siddishallen, Siddisstova, Lassabanene, Mosvannsparken og Rogaland Kunstmuseum. St. Svithun videregående skole ligger nært Tjensvollkrysset, rett over Madlaveien fra Siddishallen.

Skolen tilbyr to studieforberedende utdanningsprogram, utdanningsprogram for studiespesialisering og utdanningsprogram for idrettsfag. I tillegg har skolen et spesielt tilbud for elever som ønsker å kombinere toppidrett med studiespesialiserende utdanningsprogram. Dette er et tilbud hvor skolen samarbeider med Olympiatoppen og kalles "talenter mot toppen".

I februar 2016 startet arbeidet med å totalrenovere skolen. Gymnastikksalen i midten av bygningen ble gjort om til mediatek. I tillegg ble skolen utvidet med en tredje etasje.

Sigyn Skoleteater holdt til på St. Svithun videregående skole.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Stavanger Aftenblad: St. Svithuns skole avduket i dag sin fane, 16. mai 1925 s.9.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]