Åndelig oppfølger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

En åndelig oppfølger, er oppfølgeren til enten et videospill, en film, en roman, en tegneserie, et teaterstykke eller en TV-serie. Istedenfor å være en typisk oppfølger, deler gjerne åndelige oppfølgere sjanger, tema, stil og ofte også samme forfatter, uten å fortsette på en tidligere historie. Ordet åndelig oppfølger brukes som oftest angående videospill.

Grunner til at det lages åndelige oppfølgere[rediger | rediger kilde]

Forfattere av det originale innholdet, beholder ikke alltid opphavsretten på innholdet. Dette fører ofte til at det ikke blir mulig å lage en oppfølger. For å komme seg rundt dette problemet, kan forfatteren lage et nytt produkt med innhold som ligner på det originale produktet, altså en åndelig oppfølger.

Ved andre tilfeller, kan en åndelig oppfølger bli laget når originalproduktet endte opp som en flopp. Å lage en vanlig oppfølger til en flopp, kan føre til at folk ikke vil kjøpe oppfølgeren, basert på den negative erfaringen med det første produktet. Ved å gi det originale produktet et nytt navn og forandre på innholdet (men alikevell beholde samme sjanger, tema og/eller stil), så vil ikke folk lenger forbinde det med originalproduktet, og det nye produktet blir kanskje derfor en større suksess enn det en vanlig oppfølger ville blitt.

Eksempler på åndelige oppfølgere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «BioShock Preview». GameSpy. 10. mai 2006. Besøkt 8. mai 2007. 
  2. ^ «Crysis». CVG. 
  3. ^ «First Look: Perfect Dark». GamePro.