SimCity

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
SimCity
UtviklerMaxis
UtgiverBroderbund
Plattform
SjangerKonstruksjon og ledelsessimulator, bybyggingsspill, strategi
Nettstedwww.simcity.com

SimCity er en videospillserie som ble skapt av Will Wright. Spillene går ut på å være borgermester i en by. Som borgermester må du bygge byen fra grunnen av, eller videreutvikle byen. Jobben gjøres vanskeligere av kriminalitet, katastrofer og transportproblemer.

Det første spillet i serien, SimCity, kom ut i 1989 for MS-DOS og kom senere i versjoner for Amiga, Atari, Commodore 64, SNES og Microsoft Windows 3.11. I dag heter originalspillet SimCity Classic og kan spilles gratis på internett.[1].

Gameplay[rediger | rediger kilde]

I de aller fleste Sim City-spillene er spilleren nødt til å fungere som en ordfører, og i det spillet skal begynne sitter man bare med et tomt kart. Deretter skal spilleren utvide resten av området sitt, med et bestemt budsjett. Etter hvert som byen utvikler seg, er spilleren i stand til å legge til forskjellige regjeringsbygninger eller andre «spesielle» bygninger (for eksempel et tinghus) avhengig av hvor stor byen er. Korrekt forvaltning av byen krever at alle innbyggerne kan få tak i grunnleggende verktøy eller andre muligheter (deriblant elektrisitet eller vann, og noen ganger håndtere avfall) sammen med offentlige tjenester som helse, utdannelse eller sikkerhet, en park eller ulike fasiliteter for idrett. Spilleren må også utvikle relevante bygninger, eller annen infrastruktur.

Utilstrekkelig finansiering av forskjellige tjenester kan føre til streik, eller annet forfall. Den primære inntektskilden i byen er beskatning, selv om noen inntekter også kan genereres ved legalisering av for eksempel gambling eller plassere enkelte «spesielle» bygninger som militærbaser eller fengsel i området. Spilleren kan også inngå en rekke avtaler med andre byer i området, for å selge eller kjøpe ulike tjenester. Spilleren blir også nødt til å håndtere forskjellige katastrofer, som brann og tornadoer, eller fiktive kriser - som monster-angrep.

Spillserien[rediger | rediger kilde]

Spill Utgitt
SimCity 1989
SimCity 2000 1993
SimCity 3000 1999
SimCity 4 14. januar 2003
SimCity Societies 15. november 2007
SimCity Creator September 2008
SimCity 5 5. mars 2013
SimCity: BuildIt 2014

Alle versjonene som finnes er utviklet av Maxis Software, som har utviklet et lignende spill beregnet på barn under tittelen SimTown. I tillegg kommer andre Sim-videospill som SimEarth, SimFarm, SimLife, SimAnt, SimIsle, SimHealth, SimTower, SimPark og The Sims.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]