Rayman Legends

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rayman Legends
UtviklerUbisoft Montpellier
UtgiverUbisoft
Distributør
RegissørMichel Ancel
KomponistChristophe Heral
SerieRayman
Siste versjon1.3.140380
Plattform
Utgivelse30. august 2013
SjangerPlattformspill, eventyr
ModusFlerspiller, enspiller, samarbeid
Nettstedrayman.ubi.com/legends/en-gb/home/index.aspx

Rayman Legends er et plattformspill utviklet av Ubisoft Montpellier og gitt ut av Ubisoft. Det er det femte spillet i Rayman-serien og en direkte oppfølger til Rayman Origins fra 2011. Det kom ut til Microsoft Windows og spillkonsollene PlayStation 3, Wii U og Xbox 360 30. august i Europa og 3. september 2013 i Nord-Amerika.[4] Utgaven til PlayStation Vita ble noe forsinket og kom ut 13. september 2013 i Europa.[5] Spillet kom også ut til PlayStation 4 gjennom serien PlayStation Hits.

Alle versjonene er tekstet på norsk unntatt Wii U og Nintendo Switch versjonene.

Introsekvenseken, som er den eneste delen av spillet med vanlig dialog, er også dubbet på norsk. Der fortelleren er stemme angitt i norske versjonen av Per Skjølsvik.

I engelske versjonen er fortelleren stemme angitt av Douglas Rand.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet[rediger | rediger kilde]

Rayman Legends bygger på den samme spillemekanikken fra Rayman Origins. Opp til fire spillere kan spille samtidig på flere ulike baner. Det er også mulig å kontrollere Murfy på en rekke baner, hvor han kan manipulere omgivelsene slik at de andre figurene lettere kan komme seg frem. På Wii U og PlayStation Vita kan man kontrollere Murfy med touchskjerm, på de andre utgavene flytter han seg automatisk og man trykker på en knapp på kontrollen for å påvirke omgivelsene.

Spillet har over 120 baner, inkludert 40 oppussede baner fra Rayman Origins, som kan låses opp gjennom å finne lykkekuponger i spillet. I tillegg er det ulike nettbaserte daglige og ukentlige konkurranser, hvor spillere kan vinne premier dersom de slår rekordene til de andre. Et lokalt fotballspill, kalt Kung Foot, følger også med.

Poenget med spillet er å redde 700 «Teensies». I hver normale bane kan man redde 10 Teensies, inkludert kongen og dronningen. Teensies kan være fanget i et bur eller festet på en stokk. Kongen og dronningen kan bli reddet gjennom å finne hemmelige dører i hver bane. For å få en lykkekupong må man samle over 450 lummer på en bane. Lummer blir brukt til å låse opp nye karakterer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Epic Games Store[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Steam[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Rayman Legends release date brought forward to August - Eurogamer.net
  5. ^ PlayStation Vita version of Rayman Legends delayed two weeks - Eurogamer.net

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]