Rajaz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rajaz
FormatCD (stereo)
Artist, bandCamel
Utgitt21. oktober 1999
Innspilt1999
SjangerProgressiv rock
Lengde58:06
PlateselskapCamel Productions
Produsent(er)Andrew Latimer
Anmeldelse(r)
Plass i kronologi
Coming of Age
(1998)
Rajaz
Gods of Light
(2000)

Rajaz er et progrockalbum utgitt i 1999 fra bandet Camel. Utgivelsen var bandets tredje studioutgivelse1990-tallet og markerer en forandring fra tidligere konseptbaserte album til et mer løsere format.

Andrew Latimer viser et bredere spekter av engasjement og utvider sin gitarspilling med eksperimentale jazzinnflytelser. Latimer synger også på alle albumets sanger, og gir dermed en mer personlig følelse på tekstene, som ofte reflekterer hans livslange artistiske valg og personlige erfaringer med bandet. Albumets tittel, Rajaz, refererer til sangene sunget av østens reisende, som passer deres rytme med dyrenes fotsteg. Dette er et gjennomgående tema gjennom hele albumets tekster, som er skrevet av Latimer og hans partner Susan Hoover.

Da Andrew Latimer skrev musikken for Rajaz hadde han allerede øvelser på materialet med Colin Bass og Dave Stewart, som sammen dannet bandets trio. Arbeidet med bandet førte til et fokus rettet mot Latimers gitarspilling uten dobbeltlag av keyboardspillere, som da hadde vært et av bandets varemerke under utgivelsene Dust and Dreams (1991) og Harbour of Tears (1996). Da innspillingen fant sted deltok keyboardspilleren Ton Scherpenzeel, som sendte hans materiale fra sitt nederlandske hjemmestudio, over internett til Latimers amerikanske studio. Dette på grunn av at Scherpenzeel led av flyskrekk, noe som gjorde artistisk samarbeid med Latimer vanskelig inntil internett gav mulighe for samarbeid. Til tross for at Scherpenzeels keyboardelementer er tilstede hele veien i utgivelsen er det få keyboardsoloer i dette albumet, som for det meste er gitarorientert.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

  1. «Three Wishes» (6.58) – Andrew Latimer
  2. «Lost and Found» (5.38) – Susan Hoover, Andrew Latimer
  3. «The Final Encore» (8.07) – Andrew Latimer
  4. «Rajaz» (8.15) – Susan Hoover, Andrew Latimer
  5. «Shout» (5.15) – Susan Hoover, Andrew Latimer
  6. «Straight to My Heart» (6.23) – Andrew Latimer
  7. «Sahara» (6.44) – Andrew Latimer
  8. «Lawrence» (10.46) – Susan Hoover, Andrew Latimer

Personell[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]